Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Blog | Ízkollázs

2014. Október 06. 09:12, hétfő

Zablepény

Zablepény

Hozzávalók 8 lepényhez:
-100 g zabpehely,
-1/2 kk. só,
-1/2 kk. szódabikarbóna (ki is hagyható),
-1 tojás,
-víz.

A zabpelyhet keverd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd önts hozzá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Pár percig hagyd állni.

Forrósíts fel egy palacsintasütőt (nem kell kiolajozni). Amíg melegszik, villával törd át egy kicsit a zabot és keverd hozzá a tojást.

Két evőkanálnyi tésztát kanalazz a palacsintasütőbe. (Egy 26cm átmérőjűbe sütőben egyszerre hármat is tudsz sütni.) Pár perc múlva, ha teljesen elvált a serpenyőtől és a teteje is kezd megszilárdulni, óvatosan fordítsd meg és a másik oldalát is süsd meg.

Másnapra már nem érdemes eltenni, frissen az igazi!

Ízkollázs

Címkék: zablepény

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.