Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Blog | Ízkollázs

2014. Október 06. 09:12, hétfő

Zablepény

Zablepény

Hozzávalók 8 lepényhez:
-100 g zabpehely,
-1/2 kk. só,
-1/2 kk. szódabikarbóna (ki is hagyható),
-1 tojás,
-víz.

A zabpelyhet keverd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd önts hozzá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Pár percig hagyd állni.

Forrósíts fel egy palacsintasütőt (nem kell kiolajozni). Amíg melegszik, villával törd át egy kicsit a zabot és keverd hozzá a tojást.

Két evőkanálnyi tésztát kanalazz a palacsintasütőbe. (Egy 26cm átmérőjűbe sütőben egyszerre hármat is tudsz sütni.) Pár perc múlva, ha teljesen elvált a serpenyőtől és a teteje is kezd megszilárdulni, óvatosan fordítsd meg és a másik oldalát is süsd meg.

Másnapra már nem érdemes eltenni, frissen az igazi!

Ízkollázs

Címkék: zablepény

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2020. December 09. 10:25, szerda | Ízkollázs

A dió

A dió hatása az emberi szervezetre.

2020. Május 29. 09:00, péntek | Ízkollázs

Eperkrémleves

Könnyen elkészíthető laktózmentesen is.

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.