Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Blog | Ízkollázs

2014. Október 15. 08:31, szerda

Wakame saláta

Wakame saláta

Tengeri alga saláta.

"A tengeri alga Japán és Korea jellemző eledele évszázadok óta, Európában szárítva és sózva ismert, használható leveshez (miso), salátának és köretként.

Gazdag jódban, ásványi anyagokban, vitaminokban, antioxidánsokat tartalmaz, már a szépségipar is felfigyelt rá." /Receptműves/

Bio és ázsiai boltokban kapható.

Hozzávalók 4 adaghoz:
-1 db paradicsom,
-10 dkg surimi,
-5 dkg wakame,
-1 dl tartármártás.

Szeld fel 2x2 cm-es darabokra a szárított algalapot és áztasd be vízbe (bőven lepje el).

Moss meg a paradicsomot és vág apró kockákra.

A surimi rudak mindkét oldalát süsd forró serpenyőben 1-2 percig (enyhén arany színűre), majd amikor kihűlt szeleteld fel 1 cm széles darabokra.

Készítsd el a tartármártást (majonéz, tejföl, mustár, fehér bors, citromlé, csipet cukor, só).

Öntsd le az algalapról a vizet (akkor lesz jó, ha ruganyosra szívta magát és világosabb színe lett) és nyomkodd ki alaposan.Add az algához a paradicsom és a surimi kockákat, öntsd rá a majonézt és alaposan keverd össze.

Ízkollázs receptjeink listája

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2020. December 09. 10:25, szerda | Ízkollázs

A dió

A dió hatása az emberi szervezetre.

2020. Május 29. 09:00, péntek | Ízkollázs

Eperkrémleves

Könnyen elkészíthető laktózmentesen is.

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.