Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Blog | Ízkollázs

2014. December 18. 09:42, csütörtök

Vörösboros marharagu

Vörösboros marharagu

Hozzávalók:
-1,2 kg marhalapocka,
-30 ml olívaolaj,
-4 kisebb vöröshagyma,
-3 gerezd fokhagyma,
-2 sárgarépa,
-2 zeller szára,
-1 pohár száraz vörösbor,
-2 ek. paradicsompüré,
-80 dkg paradicsom meghámozva (lehet konzerves is),
-250 ml marhahúsleves,
-1 ek. kakukkfű,
-2 kisebb rozmaring ág,
-2 babérlevél.

A marhalapockát kockázd fel, sózd és borsozd meg. A vöröshagymát vágd apróra, a sárgarépát és a zellert pedig vastagabb szeletekre.

Az olajat hevítsd fel, a marhahúst pirítsd meg, majd tedd félre.

A felaprított vöröshagymát, sárgarépát és zellerkarikákat tedd egy lábasba, és pirítsd kevés olajon 3 percig. Add hozzá a kakukkfüvet, a babérlevelet, és a rozmaringot, majd pirítsd tovább még 1-2 percig. Öntsd hozzá a bort, majd tedd hozzá a húskockákat is. Add hozzá a paradicsomokat és pürét, öntsd fel a marhahúslevessel, majd közepes lángon forrald fel.

Ha felforrt, takarék lángon, fedővel lefedve főzd addig, míg a hús megpuhul (ez kb. 2 órát vesz igénybe).

Kóstold meg és ízesítsd ízlésed szerint (só, bors, chili...) és főzd további tíz percig.

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.