Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Blog | Ízkollázs

2014. Június 24. 08:10, kedd

Temesvári sertésragu

Temesvári sertésragu

Finom, selymes, laktató, nokedlivel vagy tésztával különösen jó párosítás!

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

-3 szelet bacon vagy füstölt szalonna,
-1 nagy fej vöröshagyma,
-1 evőkanál libazsír,
-1 paradicsom,
-1 paprika,
-50 dkg tarja,
-1 evőkanál fűszerpaprika,
-só,
-bors,
-25 dkg zöldbab,
-1 evőkanál liszt,
-4 evőkanál tejföl.

A bacont szeleteld fel vékonyra, a libazsírban pirítsd meg. A hagymát vágd finomra, majd borítsd rá a baconre. Süsd, amíg üveges nem lesz. Erre jöhet a kockára vágott tarja. Süsd tovább, amíg kap egy kis színt. A paradicsomot és a paprikát vágd apróra. Ez is mehet a keverékre. Fűszerezd sóval, borssal, fűszerpaprikával. Kicsit keverd át, aztán mindig adj hozzá egy kis vizet és párold puhára a húst úgy, mintha pörköltet főznél. Ezután jöhet bele a zöldbab. Ha az is megpuhult, a tejfölt keverd el egy kanál liszttel és habard be vele a ragut. Jól forrald össze és már kész is. Tálald tésztával vagy nokkedlivel.

Szívesen várjuk a Te receptedet is az info@infonograd.hu-ra!

További receptjeink

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.