Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Blog | Ízkollázs

2015. Január 08. 09:47, csütörtök

Svájci rozskrém leves

Svájci rozskrém leves

40-45 perc alatt elkészül.

Hozzávalók:
-25-30 dkg kovászolt rozskenyér (lehet száraz, szikkadt),
-2 dl tejföl,
-1 tojás sárgája,
-15 dkg reszelt, félkemény sajt,
-3 dkg puha vaj,
-só,
-frissen őrölt bors.

A kenyeret kockázd fel, és öntsd fel 1-1,5 liter hideg vízzel. Főzd 15-20 percen át.A levest fűszerezd sóval és borssal. A tojás sárgáját keverd ki a tejföllel. A tojásos tejfölhöz kanalazz kevés forró levest, majd keverd ki. Lassan csurgasd a forró levesbe folyamatos keverés mellett. Forrald pár percig, morzsold bele a vajat, majd egy botmixerrel keverd krémesre. Tálald reszelt sajttal.

Forrás: Max konyhája

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.