Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Blog | Ízkollázs

2014. Június 04. 08:37, szerda

Shakshuka

Shakshuka

Tipikus reggeli étel Tunéziában, Marokkóban, Líbiában és Algériában. Pitával adják, hogy legyen mivel tunkolni.

Hozzávalók 2 adaghoz:
-1 fej hagyma apróra vágva,
-3 gerezd zúzott fokhagyma,
-1 friss chili,
-1 doboz paradicsomkonzerv,
-1 ek pirospaprika,
-1/2 tk őrölt római kömény,
-5 dkg brindza (vagy feta),
-4 tojás,
-petrezselyemzöld,
-pita.

Kevés olajon dinszteld meg a felkockázott hagymát és a felkarikázott csilit. Szórd ráaz őrölt római köményt, a paprikát, add hozzá a fokhagymát, majd öntsd rá a paradicsomot levestől, és - a paradicsom dobozával mérve - még egy fél doboz vizet. Sózd meg. Közepes lángon 15 percig hagyd rotyogni, aztán óvatosan üsd bele a tojásokat úgy, hogy lehetőleg egymáshoz ne érjenek. Főzd lefedve még kb. 5 percig.

A brindzát a végén szórd a tetejére kevés apróra vágott petrezselyemzölddel együtt (utóbbi nyugodtan el is hagyható).

Ne feledd, szívesen várjuk a te receptedet is!

Receptjeink

Címkék: shakshuka

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.