Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Blog | Ízkollázs

2014. Július 15. 08:19, kedd

Lángos - feltéttel, ahogy mi ajánljuk

Lángos - feltéttel, ahogy mi ajánljuk

A nyár, a strand és a fesztiválok kihagyhatatlan étele!

Hozzávalók:
-60 dkg liszt,
-1 kávéskanál szódabikarbóna,
-1 kocka élesztő,
-4-6 dl tej,
-só,
-1 kk. cukor,
-1 ek. olaj.

Feltéthez:
-fokhagyma,
-vörös-, lila-, vagy újhagyma,
-bacon vagy császárszalonna,
-tejföl,
-sajt,
-díszítésnek friss petrezselyemzöld.

Futtasd fel az élesztőt 1 kávéskanál cukorban 1 dl tejjel, majd add a szódabikarbónával elkevert liszthez. Keverd hozzá a többi tejet, a kanál olajat, és gyúrd addig, míg kellemes, könnyed, csomómentes állaga lesz. Hagyd pihenni és kelni egy órán át, majd nyújtsd ki lisztezett deszkán. Lisztezd be, és letakarva hagyd mé egy kicsit állni - kb. 15 percet.

Szaggas belőle tenyérnyi darabokat, és forró olajban süsd meg őket.

Ha kész, púpozd meg a feltétben leírtakkal.

Ízkollázs tartalomjegyzék

Címkék: lángos

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.