Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Blog | Ízkollázs

2014. Szeptember 12. 08:37, péntek

Halpogácsa

Halpogácsa

Hozzávalók 4 db pogácsához:
-30 dkg krumpli,
-1/2 ek. dijoni mustár,
-3 ek. majonéz,
-3 szál újhagyma/póréhagyma,
-petrezselyemzöld,
-1 db. tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében),
-1/2 citrom reszelt héja,
-só,
-őrölt bors.

Panírozáshoz:
-1 db. tojás,
-liszt,
-zsemlemorzsa,
-kevés olaj a sütéshez.

A krumplit pucold meg és vágd kockákra, majd főzd meg egyhén sós vízben. Amikor már megfőtt szűrd le, és néhány másodpercre tedd vissza a tűzre, hogy teljesen leszáradjon. (Közben kevergesd, nehogy leégjen!)

Ezután nyomd át a krumplinyomón, vagy villával jól törd össze.

Az összetört krumplihoz keverd hozzá a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózd, és borsozd.Ezután kézzel alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, majd formázz belőle négy pogácsát.

A megformázott pogácsákat panírozd be a szokásos módon.

Egy serpenyőbe önts bele kb. 2 dl olajat, hevítsd fel, majd helyezd bele a bepanírozott halpogácsákat, és süsd mindkét oldalukat 4-5 percig, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa a pogácsákról.

Ízkollázs receptjeink egy helyen.

Címkék: halpogácsa

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.