Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Blog | Ízkollázs

2014. Március 03. 09:57, hétfő

Crespelle fűszeres májkrémmel töltve

Crespelle fűszeres májkrémmel töltve

Egy igazán különleges étel.

Eredeti neve:Crespelle con crema di fegato. Mi azért maradjunk a "Crespelle fűszeres májkrémmel töltve" megnevezésnél.

A 7 darab crespelle-hez:
-120 g liszt,
-2 db tojás,
-130 ml tej,
-50 g vaj, olvasztva,
-20 levél zsálya,
-½ mk. só,
-2 ek olívaolaj (a sütéshez).

A májkrémhez:
-2 ek olívaolaj,
-2 db salotta (vagy 1 lilahagyma),
-1 gerezd fokhagyma,
-500 g borjúmáj,
-170 g nyers sonka,
-1 ág rozmaring,
-20 levél zsálya,
-3 ek konyak (vagy brandy),
-1 db narancs reszelt héja,
-½ db narancs leve,
-2 ek sherryecet,
-50 g vaj (2 ek),
-50 ml tejszín, kissé felverve,
-1,5 mk só,
-feketebors, frissen őrölve.

A tetejére:
-1 ek vaj,
-½ csokor metélőhagyma.

A crespelle hozzávalóiból készíts palacsintatésztát, majd rakd félre 30 percre. Pihentetés után süss belőle palacsintákat. Ha kész, lefedve tedd félre.

A májkrémhez először vágd egészen apróra a hagymát és a fokhagymát.Egy lábasban forrósítsd fel az olajat, tedd bele a hagymát és hagyd, hogy üvegesre piruljon. Közben mosd meg a májat és itasd fel róla a vizet. Vágd kisebb darabokra, vagy pépesítsd. 6-8 perc alatt párold készre a hagymán (közepes hőfokon). A sonkát vágd apró kockára, és a végén add hozzá a készrepárolt májhoz.

A rozmaringágról tépdesd meg az ágait és a zsályalevélkékkel együtt apróra vágd össze, azt is add hozzá. Locsold rá a narancs kifacsart levét, a konyakot, a sherryecetet és a narancs reszelt héját, majd a kissé felolvasztott vajat és a lazán felvert tejszínt - amit akár egy kisebb, csavarzárú üvegben is össze lehet rázni. Sózd, borsozd.

Az összeállításhoz tegyél egy tálalótálra egy palacsintát, és kend meg a májkrém egyhatod részével, majd a tetejére tégy még egy palacsintát.

Egy kis tálkában kissé olvaszd meg a vajat, keverd bele az apróra csíkozott metélőhagymát és egy ecsettel kend rá a legfelső palacsintára. A tetejére szórj egy kis borsot.

Ha hűtőbe teszed, akkor jobban összérnek az ízei. Ebben az esetben tálalás előtt 10 percre tedd be előmelegített sütőbe, hogy átforrósodjon.

Van egy jó recepted amit szeretnél megosztani velünk? Küldd el nekünk az info@infonograd.hu-ra!

A többi receptünket már olvastad? Ha nem, ITT megteheted!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.