Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Szeptember 04. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Világbajnok sakkozók Pásztón

Világbajnok sakkozók Pásztón

A Pásztói Sakk Egyesület augusztus 28-31. között a helyi Mikszáth Liceum tornatermében bonyolította le a nemzetközi részvételű FIDE értékszámszerző és ifjúsági sakk versenyét, a III. Tittel Pál kupát.

A főverseny egyúttal Nógrád megye egyéni sakkbajnoksága is volt.
A versenyek Rauch Ferenc országos versenybíró dirigálása mellett zajlottak le. Az előzetesen nevezők közül többen az utolsó pillanatban visszaléptek a versenytől, így a vártnál kevesebb sakkozó ült le a sakktáblák elé. A 33 induló között két korábbi (ifjúsági és szenior) világbajnok emelte a verseny színvonalát. Itt volt ,az 1997-es U-16-os világbajnok, román válogatott Vajda Levente nemzetközi nagymester, nem mellesleg a Pásztói Sakk Egyesület éltáblása, valamint a 2011-es szenior világbajnok, a francia színekben induló, ukrán származású Vladimir Okhotnyik nemzetközi nagymester,de kupavédőként részt vett a versenyen ( II. Tittel Pál kupa győztese), To Nhat Minh vietnami származású magyar nemzetközi mester is.
A versenyen a várakozásnak megfelelően a két nagymester egymás között döntötte el az első hely sorsát, a hét fordulóból mindketten 6 pontot értek el. Az döntött, hogy az utolsó forduló zárópartiján Bohati Tamás Maráczi Ernő ellen milyen eredményt ér el. Döntetlen és Bohati győzelme esetén Okhotnyik a győztes, míg Maráczi győzelme esetén Vajda Levente végez az élen. Utóbbi történt, Bohati Tamás az elmúlt évi megyebajnok vesztett, így még a díjazottak közé sem került be, míg Vajda Levente második alkalommal diadalmaskodott Pásztón, de első alkalommal lett Nógrád Megye egyéni sakk bajnoka, hiszen első győzelme idején még nem a Pásztói Sakk Egyesület játékosa volt.
A fiatalok ezúttal a középmezőnyben (Görcsi Gábor, Nagy Ferenc, Patai Péter, Patai Tamás, Huszár Márk és Pap Kristóf) végeztek, miközben méltó ellenfeleik voltak a felnőtteknek, és bizony számtalan pár partiban a címviselőket is alaposan megizzasztották.
Az A csoport végeredménye(díjazottak): 1. GM Vajda Levente 6 pont 2. GM Vladimir Okhotnyik 6 3. IM To Nhat Minh 5,4.Maráczi Ernő 5 5. FM Istvanovszki Kálmán 4,5 6. Lengyel László 4,5 7. Vajda Albert 4,5 8. Tódor Attila 4,5 9. Görcsi Gábor 4 10. Hajdú Sándor 4.
Különdíjasok:
A legjobb nem díjas nő: Gáspár Muriel Aranka (Mezőkövesd) 3 pont, legjobb nem díjas ifi: Nagy Ferenc (Jászberény) 3,5 pont,legjobb nem díjas szenior (60 év felett): Balogh Pál (Mátra SE Gyöngyös) 3,5 pont
A Nógrád megyei egyéni felnőtt sakkbajnokság végeredménye(díjazottak) 1. GM Vajda Levente 6 pont 2. FM Istvanovszki Kálmán 4,5,3. Lengyel László 4,5 4. Vajda Albert 4,5 5. Tódor Attila 4,5 6. Görcsi Gábor 4 pont
Az ifjúsági B-csoportban heten indultak, ahol négyes holtverseny alakult ki. A progresszív számítás végül a pásztói Sevelya Csenge Virágnak kedvezett, így a következő végeredmény alakult ki: 1. Sevelya Csenge Virág 4,5 pont, 2. Huszár Márk 4,5 3. Száraz Szabolcs 4,5 4. Vankó Máté 4,5, 5. Csík Martin 2, 6. Bodzás Dominik 1 7. Csörgő Eszter 0 pont
A Tittel Pál kupa utolsó előtti napjának délutánján a Pásztók Sakk Egyesület a helyszínen nevezettek részére egy 9 fordulós schnell-versenyt is lebonyolított, melyet némi meglepetésre To Nhat Minh nyerte a nagymesterek előtt:
Az élmezőny: 1. To Nhat Minh 8 pont, 2. Vajda Levente 7,5 3. Vladimir Okhotnyik 7,5. 4. Bohati Tamás 6, 5. Vajda Albert 5,5 6. Nagy Ferenc 5pont

Forrás: nogradsport.wordpress.com

InfoBlogok

Címkék: sakk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,