Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi sport
Forrás: FORMULA MIAMI

Verstappen mindent vitt.

Verstappen mindent vitt.

A sprintfutamot és az időmérőt is Verstappen nyerte Leclerc előtt Miamiban.

Két F1-es eseményt is rendeztek ma, hiszen előbb a Miami Nagydíj sprintfutamát, majd néhány órával később a vasárnapi nagydíj időmérő edzését bonyolították le Floridában. Meglepetés nem történt, legalábbis az élen: mindkét sessionön Max Verstappen tudott nyerni. Verstappené a sprintfutam Leclerc és Perez előtt. A sprintversenyen a világbajnok rajt-cél győzelmet aratott, az egyes kanyarnál kicsit megtámadta ugyan a mellőle rajtoló Charles Leclerc, de visszaverte ezt a próbálkozást a Red Bull sztárja, és onnantól kartávolságra tartotta magától riválisát. Nagy előnyt nem tudott kiautózni, de összességében kérdés nélkül nyert, Leclerc kérdés nélkül lett második, a dobogó alsó fokára pedig Sergio Perez állhatott fel. A sprint egyik fő sztoriját Daniel Ricciardo adta, aki a negyedik helyről rajtolt, átmenetileg a harmadik helyen is haladt Perez előtt, majd végül nagy védekezéseket bemutatva negyedik lett, és bravúros teljesítménnyel szerezte meg idei első pontjait.

A másik nagy történet Kevin Magnussené volt, aki rengeteg büntetést gyűjtött be a folyamatosan szabálytalan védekezésével, amelyet Lewis Hamilton ellen mutatott be azért, hogy feltartsa a hétszeres világbajnokot. Magnussen ráadásul azt mondta, hogy direkt szegett meg minden létező szabályt a csapatérdek miatt, amiért később beidézték a stewardok esetleges sportszerűtlen viselkedés miatt.A harmadik sztori pedig az említett Hamiltonhoz kötődik, aki a rajtnál tömegbalesetet okozott, legalábbis szerepet vállalt benne, amiért végül nem büntették meg: itt kiesett Lando Norris és Lance Stroll, de tönkrement Fernando Alonso versenye is, aki ezt követően úgy fogalmazott, hogy Hamiltont azért nem büntetik, mert nem spanyol. Alonso ráadásul ugyanezt megismételte az időmérő után is, sőt hozzátette, hogy az FIA-elnökkel is beszélni akar erről a jövő spanyol versenyzőgenerációnak védelme érdekében is. Pedig ekkor még a kétszeres világbajnok nem is tudta, hogy végül az Aston Martin kínai óvását is elutasították, miután újnak és relevánsnak, viszont nem jelentősnek találták az új bizonyítékaikat.Pár órával a sprint és az azt követő nyilatkozatdömping után vissza kellett ülni az autóba, és jöhetett a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét meghatározó időmérő. Az élen itt sem történt nagy változás: ugyanúgy Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót és ugyanúgy Leclerc lett a második, annyi módosult, hogy Carlos Sainz jobb kört rakott össze és bejött harmadiknak, megelőzve Perezt, a két McLarent és a két Mercedest. Fernando Alonso csak a 15. helyre kvalifikált és az időmérő egyik nagy csalódását okozta, a másikat pedig Ricciardo jelentette, aki a pénteki 4. rajtkocka után most már a Q1-ben kiesett és csak a 18. rajthelyet szerezte meg.Leclerc egyébként azt várja, hogy sikerül majd megszorongatniuk Verstappent, mivel a sprintfutamon is hasonló mértékben koptak a gumik a Ferrarin és a Red Bullon, pontosan azt remélte, hogy Sainzcal ketten ott lesznek a holland nyomában, hogy taktikailag nyomást tudjanak helyezni a világbajnokra. Bíznak a versenytempójukban, amiben Sainz is egyetértett vele, hozzátéve, hogy ő a tisztább ívről rajtolhat, és szeretnék már az első kanyarban zavarba hozni a hollandot.A McLaren a beállításokat rontotta el: Lando Norris szerint az időmérő előtt változtattak az autón, de rossz irányba mentek el vele, emiatt szenvedtek jobban és lett csak ötödik a kvalifikáción. Azt kívánja, hogy bárcsak visszatekerhetnék ezeket a dolgokat, de a futamig nem nyúlhatnak már az autóhoz, úgyhogy ebből kell kihozni a maximumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 13:45, szombat | Helyi sport

Oscar Piastri bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíj harmadik szabadedzésén.

A McLaren ausztrál versenyzője mögött csapattársa, Lando Norris végzett, míg harmadikként Carlos Sainz Jr. zárta az utolsó gyakorlást Imolában.

2024. Május 18. 08:41, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Hazai pontszerzéssel zárta a szezont a búcsúzó Mezőkövesd.

A sereghajtóként búcsúzó Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a vendég MTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga 33., szezonzáró fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

2024. Május 18. 08:36, szombat | Helyi sport

Giro d\'Italia - Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba.

Az olasz Jonathan Milan harmadik etapsikerét zsebelte be a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. szakaszon Valter Attila a mezőnnyel ért célba, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

2024. Május 18. 08:24, szombat | Helyi sport

Koronglövő Eb - Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett.

Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett a trap versenyszámban a lonatói olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajnokságon.