Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 27. 10:50, hétfő | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Vagy 400 milliót verhetnek le Schobertékon, jöhet a felszámolás

Vagy 400 milliót verhetnek le Schobertékon, jöhet a felszámolás

Az Artisjus 50 milliót kér.

Több lemezkiadó és az Artisjus is azt állítja: Schobert Norbert és Rubint Réka nem fizettek jogdíjat a DVD-iken felhasznált zenék után, így számításaik szerint több száz millió forinttal tartoznak nekik. A fitneszguru szerint ez nonszensz

Egy zeneszerző feljelentése nyomán terelődött a figyelem Schobert Norbertre. A hanglemezkiadók szerint a házaspár eladott DVD-ik számát figyelembe véve - körülbelül négyszáz millió forint a tartozásuk. Amennyiben nem tudják peren kívüli megegyezéssel rendezni a vitát, polgári peres úton követelik a szerintük nekik járó, ki nem fizetett jogdíjakat.

Schobert közösségi oldalán így kommentálta a vádat:
"A legnevesebb szerzőkkel írattam a háttérzenéket a filmjeimhez, és kezemben a joglemondó nyilatkozatok, tehát maximum nekem kéne a jogdíjakért várakoznom, mivel megvásároltam az aláfestést. 400 millió? Ennyi árbevételt életemben nem szereztem a filmekből, ha így lett volna, most dolgoznom sem kéne" - fakadt ki közösségi oldalán Schobert Norbert.

A Kiskegyed újságírója megkereste az Artisjus kommunikációs igazgatóját, aki elmagyarázta, mire alapozzák követelésüket.

- Amikor filmet készít valaki, annak jellegétől függetlenül engedélyt kell kérnie a zeneszámok felhasználásához a szerzőktől, illetve a kiadóktól, és ha úgy szól a megállapodás, fizetnie is kell értük. Majd amikor a filmet terjeszteni kezdik, a jogtulajdonos - jelen esetben Norbi kiadója - köteles a zeneszerzőknek és a szövegíróknak az Artisjuson keresztül további jogdíjat fizetni a forgalmazás arányában. Tény, hogy az Artisjusnak eddig nem fizettek a felhasznált zeneszámok után jogdíjakat. A dvd sokszorosítóitól megkaptuk az utóbbi három évre vonatkozó gyártási adatokat. Ezek alapján ebben a pillanatban nagyjából ötven millióra becsüljük a saját igényünket. A lemezkiadók tőlünk függetlenül döntik el, mit tesznek, megállapodnak-e peren kívül, vagy bíróságra mennek - tájékoztatta a Kiskegyedet dr. Tóth Péter Benjámin, az Artisjus kommunikációs igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.