Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 19. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Újra szerencsét próbálhatunk Hollókőn

Újra szerencsét próbálhatunk Hollókőn

Megszűnt az útlezárás Hollókőn.

A gyalogosok újra használhatják a világörökségi Hollókő ófalujába vezető utat, amelyet egy turisztikai beruházás miatt zárták le június elején - közölte a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.
Kelecsényi Péter elmondta: a Próbáljon szerencsét Hollókőn! elnevezésű projektben a település túl van a fejlesztés legnehezebb szakaszán, július közepére felszedték az ófalu korábbi útjának teljes burkolatát, és előkészítették az újraburkolásra.
Hozzátette: ezentúl egyre kevesebb munkagépre van szükség az ófalu területén, így biztonságosabbá válik a világörökségi rész megközelíthetősége. A gyalogosok újra használhatják a templom és az ófalu eleje közötti részt. A munkagépek forgalma még nem szűnik meg, mert a pályázat egyéb helyszínein a munkálatok továbbra is folynak.
A Nógrád megyei világörökségi faluban a Próbáljon szerencsét Hollókőn! elnevezésű, csaknem kétmilliárd forintos beruházás zajlik, hogy a látogatók a palóc szokásokat, a korábbi korok hangulatát élhessék majd át. A beruházásokat októberben adják át.
A fejlesztés részeként felújítják Hollókő várát is. A várat június közepén zárták be, és hónapokig nem lesz látogatható.

Címkék: hollókő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.