Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 02. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Új munkahelyek létesülnek Salgótarjánban

Új munkahelyek létesülnek Salgótarjánban

Az országos átlagnál erőteljesebben csökkent egy év alatt a munkanélküliség megyénkben.

A Nógrád Megyei Munkaügyi Központ legfrissebb adatai szerint a mutatók a megyeszékhelyen a legjobbak. Erről Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere beszélt a Rádió Focusban. Mint mondta, az egy évvel korábbihoz képest hatszázöt fővel csökkent a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők száma Salgótarjánban, ahol most 1462-en kapnak ilyen címen ellátást. Kiemelte: a városi tévhitekkel ellentétben évről évre nő az új munkahelyek száma a termelő ágazatban, amit bizonyít az is, hogy a városban működő kis- és középvállalkozások 2010 óta 444 új munkahelyet létesítettek. A munkáltatók szinte mindegyike tudott létszámot bővíteni Salgótarjánban, ahol például a Salgglas Zrt idén 60 fős létszámbővítést jegyzett, de ötven fővel bővített 2010 óta a Sinia, 70 fővel a Mitsuba, 98 fővel az MHG, 47 fővel a Tarján Glass, 41 fővel az SVG Hungary, míg az önkormányzati tulajdonban lévő Foglalkoztatási Kft 25 új munkatárssal gyarapíthatta létszámát.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Székyné

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,