Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Május 02. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Trafikügy: feljelentés, észrevételek

Trafikügy: feljelentés, észrevételek

Az MSZP Tolnai megyei szervezete és a Jobbik is az ügyészséghez fordult a trafikpályázatok elbírálása miatt.

Tették ezt azt követően, miután Hadházy Ákos fideszes önkormányzati képviselő egy interjújában azt állította, hogy Szekszárdon politikai egyeztetésen véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.
Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta: hosszú távon a Fidesz érdekét szolgálja, hogy beszél a történtekről. Az önkormányzati képviselő azt mondta: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.
Horváth István fideszes országgyűlési képviselő közleményben reagált Hadházy Ákos szavaira, szerinte a szekszárdi fideszes képviselőtársa valótlanságokat állít, "hiszen semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében". Azt írta: ő maga és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítja Hadházy Ákos állításait, indítékait nem értik és teljes mértékben elhatárolódnak kijelentéseitől.
Az MSZP Tolna megyei területi szövetsége közérdekű bejelentést tesz a Tolna Megyei Főügyészségen a trafikpályázatok ügyében.
Az MSZP szerint a nógrádi megyeszékhelyen és annak környékén a Fidesz választókerületi elnökéhez közel álló barátok nyerték el a kiírt koncessziós pályázatok többségét, ők nyithatnak trafikot júliustól dohány-kiskereskedőként. A szocialista Boldvai László azt követelte, hogy hozzák nyilvánosságra a teljes pályázati kört és az értékelést.

Címkék: trafik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.