Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 05. 08:38, vasárnap | Helyi sport
Forrás: FIA-TCR MARRACHES

TCR World Tour - Michelisz egy 3. és egy 11. hellyel az összetett élén maradt.

TCR World Tour - Michelisz egy 3. és egy 11. hellyel az összetett élén maradt.

A szombaton rendezett első futamon a harmadik helyről rajtolva harmadikként is ért célba a címvédő Michelisz Norbert a túraautós TCR World Tour idei szezonjának második állomásán.

Yann Ehrlacher és Ma Qing Hua egy-egy győzelem.Miután a BRC Hyundai pilótái mindkét futamot megnyerték a Kumho FIA TCR World Tour szezonnyitón Vallelungaban, a Cyan Racing Lynk & Co riválisa visszavágott Marrakechben.
Yann Ehrlacher és Ma Qing Hua egy-egy futamgyőzelmet aratott a Moulay El Hassan körpályán, Santiago Urrutia pedig egy második futamot szerzett az 1. futamban Ehrlacher mögött.
A rövid versenypálya a sikánokba rakott gumiabroncsokkal trükkösnek bizonyult, és több versenyző megfizette az árát. Ha az első futam többnyire menetes volt, a második bő drámai volt. Michelisz Norbert és Ehrlacher a rajtnál ütközött, a magyar hátul zuhant testsérüléssel, a francia pedig később visszavonult. Több összecsapás volt Michelisz Hyundai és a Cyan Racing autói között, amikor Thed Björk és Ma is elhaladt mellette.
Végül Michelisz a végéig kúszva a 11. helyen végzett, de az 1. futamban elért második helyének és Ehrlacher 2. futamból való kilépésének köszönhetően megőrizte vezető helyét a tabellán, 11 ponttal Urrutiától, Ehrlacher és Néstor Girolami egyenlő, további négy ponttal. sodródva.

A következő eseményre a Mid-Ohio Sports Cars Course-on, az Egyesült Államokban kerül sor június 7/8-án, ahol Ehrlacher rajtrácsbüntetést fizet a 2. futam elején történt incidensért, és három hellyel lefokozzák a verseny rajtrácsán.

1. futam ( teljes eredmények )
1. Yann Ehrlacher (Lynk & Co Cyan Racing, Lynk & Co 03 FL), 36 kör
2. Santiago Urrutia (Lynk & Co Cyan Racing, Lynk & Co 03 FL), 0,389
3. Michelisz Norbert (BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai Elantra N), 1,086

2. futam ( teljes eredmények )
1. Ma Qing Hua (Lynk & Co Cyan Racing, Lynk & Co 03 FL), 36 kör
2. Esteban Guerrieri (GOAT Racing, Honda Civic Type R FL5), 2,094
3. Dušan Borković (GOAT Racing, Honda Civic Type R FL5), 2,814

Bajnoki pontok ( teljes táblázat )
1. Michelisz N., 97 pont; 2. S. Urrutia, 86; 3. Y. Ehrlacher, 82 éves

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 13:45, szombat | Helyi sport

Oscar Piastri bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíj harmadik szabadedzésén.

A McLaren ausztrál versenyzője mögött csapattársa, Lando Norris végzett, míg harmadikként Carlos Sainz Jr. zárta az utolsó gyakorlást Imolában.

2024. Május 18. 08:41, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Hazai pontszerzéssel zárta a szezont a búcsúzó Mezőkövesd.

A sereghajtóként búcsúzó Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a vendég MTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga 33., szezonzáró fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

2024. Május 18. 08:36, szombat | Helyi sport

Giro d\'Italia - Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba.

Az olasz Jonathan Milan harmadik etapsikerét zsebelte be a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. szakaszon Valter Attila a mezőnnyel ért célba, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

2024. Május 18. 08:24, szombat | Helyi sport

Koronglövő Eb - Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett.

Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett a trap versenyszámban a lonatói olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajnokságon.