Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 07. 21:29, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós-

Tavaszi zsongás a Zöld darázzsal.

Tavaszi zsongás a Zöld darázzsal.

Interjú Jánosa Ákos autóversenyzővel az Ózd Rali előtt.

Eger Rali után Ózdon folytatjátok a pontvadászatot a Rali Túra Bajnokságban.

Mesélnél az Egri versenyről?

- Eger rally-t „éles tesztként” foglalhatnám össze, tavalyhoz képest új motort, váltót, és fékeket kapott az autó,így már nem csak egy mezei darázs hanem egy lódarázs lett belőle…. A tesztek hiányában nagyon nagy tisztelettel voltam a kocsi felé, amely magázásom az első kör eredményein is meglátszódott, a második körre már kicsit közelebb kerültünk egymáshoz, de érzem még nem vagyunk igazi barátok, talán majd Ózd után…. Egerben először 2005- ben mentem még VFTS-sel, már akkor is tetszet a verseny hangulata, és ez 2013-ra sem változott. Jó pályákon, sok néző előtt versenyezhettünk újra Egerben, jó érzés volt.

Az Arielék balesete mennyire gondolkodtat el benneteket a későbbi versenyeitekkel kapcsolatban?

- Beszéltem Ariellel a bukásról, és ezúton is sok kitartást és mihamarabbi gyógyulást kívánok neki. Véleményem szerint a Rally és minden egyéb sport a teljesítő kepeséged feszegetéséről szól, ha visszaszámol az óra és elrajtolsz a tudásod, tapasztalatod, merészséged, és szerencséd együttesen kelleni fog a jó eredmény elérésében. Ariel jó pilóta véleményem szerint a szerencse nem utazót most velük egy autóban. Ha versenyzel, nem szabad az esetleges balesetre gondolni, így Ózdon a tudásom legjavával és a legtöbb bátorsággal fogok versenyezni.

Az Ózdi pályák mennyire ismerősek a számodra vagy Brunekker Árpi navigátorodnak?

- Ózdon ha jól emlékszem az évszára akkor 2007-ben mentem, a Királd- körgyors már akkor is nagyon tetszet, de Sáta – Ózd sem ismeretlen számomra….Árpi még nem ment ezen a versenyen de már meséltem neki a gyorsokról és a salakpályán megrendezésre kerülő prológot is nagyon várja már velem együtt.

Egy Rali túrás éjszakai gyorshoz mit szólnál? Mentél-e már esti gyorson?

- Régében mentem éjszaka, és a szilveszter rally első napja is éjszaka megy…. Nem mondom, hogy a szívem csücske este menni de nem okozna különösebb gondot ha mégis kiírásra kerülne esti gyors….

Köszönjük a Támogatók segítségét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!