Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Február 24. 12:08, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Szombatig országszerte kedvezőtlen maradhat a levegő minősége

Szombatig országszerte kedvezőtlen maradhat a levegő minősége

Szombatig országszerte kedvezőtlen maradhat a levegő minősége - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint hat városban veszélyes a levegő minősége a kisméretű aeroszolrészecskék (szálló por) tömegkoncentrációja miatt: Kazincbarcikán, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Putnokon és Sajószentpéteren.

További tizenegy településen - Budapesten, Tökölön, Százhalombattán, Salgótarjánban, Egerben, Oszláron, Szolnokon, Szegeden, Várpalotán, Szombathelyen és Szentgotthárdon - egészségtelen a levegőminőség.

Ezek mellett tizenhárom település levegőjét kifogásoltnak minősítették (Debrecen, Hernádszurdok, Vác, Dorog, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Dunaújváros, Ajka, Győr, Mosonmagyaróvár, Sarród, Sopron).

Javulást a meteorológiai előrejelzés szerint a hétvégén erős széllökésekkel érkező hidegfront hozhat - tették hozzá.

Az NNK kiemelte: az érintett településeken az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, krónikus betegségben szenvedők, idősek) légúti tüneteket tapasztalhatnak. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, szükségük lehet egyéni védekezésre az egészségtelen és veszélyes minősítést kapott településeken. Nekik azt javasolják, hogy kevesebbet legyenek a szabadban.

Fontosnak nevezték továbbá a naponta többszöri gyors és intenzív szellőztetést. Ez különösen fontos a zsúfoltabb közösségi terekben (például osztálytermekben), ahol az egyéb intézkedések mellett így tovább csökkenthető a Covid-19 fertőzés terjedésének kockázata - jegyezte meg az NNK.

A Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel azt közölte: szerdán tovább nő a légszennyező anyagok koncentrációja, ez az emelkedés várhatóan péntekig folytatódik. A szombati átmeneti javulás után vasárnaptól ismét romló tendencia valószínű - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során