Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 23. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

A Range Rover Evoque napjaink keresett prémium hobbiterepjárója, ám hamarosan újabb riválist kap, mégpedig egyenesen Wolfsburgból. A manapság divatos szegmenst a CrossBlue tanulmánnyal célozza meg a VW, hogy még tovább bővítse népes modellpalettáját.

A koncepcióautó fotói nemrégiben szivárogtak ki a világhálóra, nem kis reakciót kiváltva az autós médiából. A sportos sziluett, a kupésított crossover stílus vagány, mokány összképet eredményez, amihez persze elengedhetetlenek az olyan részletek, mint a markáns frontrész LED-es fényszórói, az autó oldalán végigfutó éles karaktervonal, vagy éppen az eleganciát sugalló hátsó traktus.

Természetesen az ilyenkor szokásos trükkök ezúttal is nyomon követhetőek, a műanyag betétek úgyanúgy kötelező részei a csomagnak, ahogy a matt alumíniumbetétek vagy a duplán kivezetett kipufogócsövek a hátsó lökhárítóba integrálva. Az utastér már visszafogottabb formavilágot képvisel a lapos felületekkel és az éles szögekkel, s a katonás rend ugyanúgy jellemzi a komplett műszerfalat, mint a márka többi modelljének esetében. A műszercsoport a jelenleg uralkodó trendek szerint teljesen digitális, a multimédiás rendszert pedig hátsó szórakoztató egység egészíti ki. Miközben a külső és belső esetében ugyancsak józanabb felhozatalra számíthatunk a szériára megérett modell esetében, a lemezek alatt sem csupán a koncepció hibrid hajtáslánca rejtőzik majd.

A tanulmány orra a németek turbóval feltöltött V6-osát rejti, amelynek segítségére két elektromotor siet, hogy végül 415 lóerős összteljesítményről beszélhessünk. Mindezek tükrében az 5,9 szekundumos 0–100-as gyorsulás már kiemelkedő értéknek számít, a hibrid hajtáslánccal pedig a gyártó szerint 3 literes étvágy is kiautózható a 33 kilométer megtételére képes elektromos rendszernek köszönhetően.

Címkék: Volkswagen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során