Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 04. 08:10, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-BALATONFÜRED

Schmidt Ádám: a közösségi sportnak kiemelt szerepe van a sportirányításban.

Schmidt Ádám: a közösségi sportnak kiemelt szerepe van a sportirányításban.

A közösségi sport kiemelt szerepet játszik a sportirányításban, a cél az, hogy minél többen vegyenek részt a tömegsportban - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára.

Balatonfüreden az Ultrabalaton megnyitó ünnepségén.

Schmidt Ádám elmondta, hogy a 18. Ultrabalaton, ahol 25 ezer résztvevő áll rajthoz, közösséget épít, egyben életre szóló élményt jelent a sportolóknak.
Megnyitó beszédében arra kérte a résztvevőket, hogy futás közben gondolják végig, hogy ki az, aki a környezetükben nem sportol és a futás iránti szenvedélyüket adják át neki, sarkallják őket a sportra. Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki, hogy a Balaton parti város adhat helyet a rendezvénynek. Kulcsár Róbert, a verseny szervezője az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a tavat megkerülő verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy kerékpárral is teljesíthetnek a résztvevők. Háromszáz egyéni futó, 1300 kerékpáros, valamint 2-13 fős csapatok versenyeznek a 211 kilométeres távon. A csapatversenyben 55 szakaszt teljesítenek a sportolók átlagosan három-öt kilométeres váltásban, az egyéni futók számára pedig tíz kilométerenként vannak váltópontok.

Pénteken az egyéni- és az ultrafutók rajtoltak el, szombaton és vasárnap rendezik a csapat-, valamint a kerékpáros versenyt, az eredményhirdetés vasárnap kerül sorra - tette hozzá a szervező.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:36, szombat | Helyi sport

Giro d\'Italia - Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba.

Az olasz Jonathan Milan harmadik etapsikerét zsebelte be a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. szakaszon Valter Attila a mezőnnyel ért célba, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

2024. Május 18. 08:24, szombat | Helyi sport

Koronglövő Eb - Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett.

Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett a trap versenyszámban a lonatói olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajnokságon.

2024. Május 18. 08:15, szombat | Helyi sport

Győrben rendezik jövőre a maratoni kajak-kenu világbajnokságot.

Tíz év után ismét Győr ad otthont jövőre a maratoni kajak-kenu világbajnokságnak, a vármegyeszékhely 1999, 2007 és 2015 után már negyedszer rendezi meg a világversenyt hangzott el péntek délután sajtótájékoztatón Győrben.

2024. Május 17. 13:13, péntek | Helyi sport

EURO-2024 - Magyar továbbjutás esetén Rossi körbetekeri a Balatont.

Marco Rossi szövetségi kapitány a MOL kampánya keretében körbetekeri a Balatont, amennyiben a magyar labdarúgó-válogatott továbbjut a csoportjából.