Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Június 27. 14:21, szerda | Helyi
Forrás: police

Rendhagyó rendezvények kábítószer-ellenes világnap

Rendhagyó rendezvények kábítószer-ellenes világnap

Tánccal és a kábítószerek visszautasítását demonstráló szelfikkel csatlakozhattak a járókelők Salgótarjánban és Balassagyarmaton a rendőrségi programokhoz.

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják világszerte. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya is nagyszabású rendezvényt tartott a világnap alkalmából 2018. június 26-án Balassagyarmaton és Salgótarjánban. A programok során a prevenciós szakemberek amellett, hogy felhívták a lakosság figyelmét a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, hangsúlyozták, illetve rámutattak arra is, hogy milyen más, legális, egészséges szenvedélyeket válasszanak a kábítószer-fogyasztás helyett.

A rendőrség bűnmegelőzési munkatársai korunk egyik divatjára, a szelfizésre és a közösségi oldalakon történő lájkolásra építve tervezték meg a nem mindennapi programot a balassagyarmati Civitas Fortissima téren és Salgótarjánban, a Fő téren. Lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek, hogy mobiltelefonjukkal egy saját maguk által kiválasztott felirattal, jelmondattal készítsenek fényképeket, melyeket a bűnmegelőzési alosztály közösségi - Biztonság A Fő – oldalára feltöltve részt vehetnek a kampányban. A legtöbb „kedvelést” elérő fotók, illetve személyek ajándékokat kapnak. A helyszíneken az érdeklődők drogmegelőzéssel kapcsolatos tesztlapokat tölthettek ki, valamint a témával kapcsolatosan kérdéseket tehettek fel a szakembereknek. Az egész napot betöltő rendezvénysorozatot egy rendkívül látványos, sok-sok gyereket és felnőttet bevonó flashmob zárta Salgótarjánban. A Savaria Művészeti Iskola és a Medalion Tánccsoport Egyesület tagjai nagy-nagy lelkesedéssel tartották meg a „Legyen a tánc a szenvedélyed!” jegyében a villámcsődületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.