Városlista
ma: 25 °C holnap: 29 °C
2016. augusztus 27, szombat - Gáspár

Hírek

2013. November 15. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Lucfalva: a nyolcadikosok 80%-a szakmát szeretne tanulni

Lucfalva: a nyolcadikosok 80%-a szakmát szeretne tanulni

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója Klagyivik Attiláné intézményvezető meghívására rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a Lucfalvai Általános Iskolában.

A hetedikes és nyolcadikos tanulók vettek részt az órán, ahol a tanulószerződésről, a hiányszakmákról és a hozzájuk kapcsolódó ösztöndíjrendszerről kaptak tájékoztatást.
A tanulók szakmatanulási kedve igen magas, nyolcvan százalékuk fontolgatja, hogy valamilyen szakma tanulását kezdi el a jövő tanévben. Ebben az általános iskolában igen nagy hangsúlyt fektetnek a pályaorientációra, már 7. év elejétől kezdve rendszeresen foglalkoznak ezzel a témával, sőt egy pályaorientációs pályázaton is nyert az iskola.

Címkék: Lucfalva

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Augusztus 26. 15:30, péntek | Helyi

63 TELEPÜLÉS VETT RÉSZT A KATASZTRÓFAVÉDELMI GYAKORLATBAN

A salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség és az illetékességi területén lévő, mind a hatvanhárom település közösen tartották meg a háromévente kötelező gyakorlatukat kedden.

2016. Augusztus 26. 13:31, péntek | Helyi

Medvesi csodák a Novohrad Nógrád Geoparkkal!

A Novohrad - Nógrád Geopark geológiai értékekben gazdag területén több olyan egyedi, kiemelkedő értékkel bíró helyszín található, mely az egész világon ritkaságnak számít. Megannyi interaktív programmal színesítve!

2016. Augusztus 26. 12:00, péntek | Helyi

Nem épül börtön Bátonyterenyén

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egyértelműen kijelentette: nem épül börtön a településen!

2016. Augusztus 26. 10:00, péntek | Helyi

Szúrós szag okozott riadalmat Salgótarjánban

Salgótarján belterületére riasztották ma délelőtt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Laborját.