Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 23. 05:00, péntek | Bulvár
Forrás: MTI

Pedálos Moszkvicsokat halmoz Magyarország legfanatikusabb gyűjtője

Pedálos Moszkvicsokat halmoz Magyarország legfanatikusabb gyűjtője

Tóth Attila bizonyult a legfanatikusabbnak 103 pedálos Moszkvicsot számláló gyűjteményével a legszenvedélyesebb gyűjtőt kereső Vatera-pályázaton. A kiírásra a győztessel együtt ötszázan jelentkeztek.

Csaknem húszezren szavaztak az online piactér által meghirdetett versenyre nevezett tíz legérdekesebb kollekcióra, közülük 4994-en voksoltak a kisautógyűjtőre - áll a csütörtöki eredményhirdetésről az MTI-nek eljuttatott közleményben.
Tóth Attila bevallása szerint gyerekkora óta rajong a játékautókért, gyűjteni azonban csak fia születése után kezdte őket, mikor megvásárolta neki az első Moszkvicsot. A gyűjteményből az az eredeti, világoskék kisautó a kedvence, amelyet születésének évében, 1969-ben gyártottak. Az évszám a játék rendszámtábláján is látható, ahogyan az minden eredeti pedálosén fel van tüntetve.
Lunczner Ádám, a weboldal marketingvezetője szerint a gyűjtemény kategória az egyik legnépszerűbb termékcsoport az online piactér indulása óta, ez adta az ötletet a verseny megszervezésére. Mind a feltöltött termékek számát, mind az átmenő forgalmat tekintve évente csaknem egymilliárd forint forgalom van az oldalon csak ebben a kategóriában. A vezető elmondása szerint nem ritka, hogy egy-egy különlegesebb, ritka darabért akár milliókat is fizetnek a gyűjtők.
A négy hétig tartó pályázat első szakaszában bárki feltölthette gyűjteményét, amelyek közül a zsűri választotta ki a számára legérdekesebb tíz kollekciót, ezekre voksolhatott később a közönség.
A legjobb tíz között egyebek mellett volt mozigép-kollekció, 2500 darabos pandamaci-gyűjtemény, 4000 darabos gyűszűkészlet, de akadt olyan nevező, aki százéves tűzoltó-készülékeket gyűjt, és olyan is, aki 60 éve gyűjti a világ különböző pontjairól a nevére címzett leveleket.
A pályázat nyertese 250 ezer forintos nyereményéből ötvenezer forintot a Dévai Gyermekotthon számára ajánlotta fel, amelyet a Vatera megduplázott, így 100 ezer forint kerül a rászoruló gyerekekhez.

Címkék: Színes-internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.