Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 12. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Pásztóiak sakkoztak Nagykanizsán

Pásztóiak sakkoztak Nagykanizsán

Dicséret illeti Pásztó Város Önkormányzatát és polgármesterét, hogy a megyénkben egyedül támogatták ezt a nemes kezdeményezést.

Nagykanizsa Megyei jogú Város önkormányzata volt az ötlet- és házigazdája a “Magyarországi önkormányzatok együttműködési keret-megállapodása a helyi és országos szintű idősügyi helyzet javításáért” című alapdokumentum egyik elemét jelentő szenior sakkbajnokság megrendezésének.
A döntőben a megyei (első 3 helyezett) és a városi (első helyezett) elődöntőkön jól szerepelt szeniorok (60 év felettiek) indulhattak. Nógrád megyét 2 pásztói sakkozó (és egy Pásztóról elszármazott sakkozó) képviselte. Vajda Albert, mint a megyei elődöntő 2. helyezettje és Adorján László, mint a legjobb eredményt elért városi elődöntős vett részt a küzdelmekben.
A 9 fordulós svájci rendszerben lebonyolított 2×20 perces rapid (plusz 2-2 másodperc bónuszidő lépésenként) játékidejű versenyen 58-an indultak.
A díjazottak: 1. IM Szabolcsi János Budapest XII.7,5 pont 2. Poór Sándor Bp. IV.7 3. Schlahetka Gáspár Bp. IX. 6,5 4. Holczl Attila Szekszárd 6,5 5. FM Tornai Imre Bp. IV. 6 6. Prantner János Jr. Decs 6 7.FM Bernei András Bp. XV. 6 8. Krizsány László Sr. Bp. XV.6 9. Palla György Veszprém 6 10. Nagy Miklós Bp. IV. 6 pont.
Vajda Albert balszerencsésen versenyzett, hiszen az utolsó fordulóban minőségelőnyös partiban tisztet nézett el, így 5,5 ponttal a 16. helyen zárt az erős mezőnyben. Ha nyer, akkor a 4. helyen végzett volna. Adorján László 2 pontot szerzett, amellyel az 54. helyet szerezte meg, az ő partijaiban is legalább még plusz 2 pont benne volt.
Az országos szenior sakkbajnokságon a rendezők biztosították a díjakat, a szállást és az étkezést, míg a nevezési díjakat az önkormányzatok állták. Dicséret illeti Pásztó Város Önkormányzatát és polgármesterét, hogy a megyénkben egyedül támogatták ezt a nemes kezdeményezést, reméljük, hogy a jövőre újra megrendezésre kerülő szenior sakkbajnokság döntőjében már a több nógrádi város is képviseltetni fogja magát.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Programkereső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.