Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. December 03. 10:48, kedd | Helyi
Forrás: police

Öt baleset történt Nógrád megyében az elmúlt napon

Öt baleset történt Nógrád megyében az elmúlt napon

Nógrád megyében két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Alsótold irányából közlekedett a 21-es számú főút felé személygépkocsival egy 63 éves férfi 2019. december 2-án a délelőtti órákban, amikor egy kanyarban összeütközött egy vele szembe közlekedő másik gépjárművel. A balesetben egy személy sérült meg.

A délelőtti órákban a 2-es számú főút irányából Bánk felé közlekedett személygépkocsival egy 23 éves nő, amikor egy balra ívelő kanyarban a havas úttesten a járművel megcsúszott és egy út menti fának ütközött. A baleset következtében a gépjárművet vezető 23 éves nő sérült meg.

A megye területén az elmúlt 24 órában további három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében tudatos felkészülést és fokozott óvatosságot és figyelmet igényel a közlekedés résztvevőitől. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban! A gépkocsivezetőknek figyelemmel kell lenniük a megnövekedett fékútra, a gumiabroncsok csökkent tapadására, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani!

A járművek téli felkészítése szintén elengedhetetlen!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő