Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Augusztus 12. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Önkormányzati képviselőt ítéltek el Rimaszombaton

Önkormányzati képviselőt ítéltek el Rimaszombaton

A helyi politikus is tagja volt a bűnözői csoportnak.

Közbeszerzési pályázatok manipulálásában találta bűnösnek a bíróság azt a négytagú csoportot, amely még 2012-ben uniós pályázatok kidolgozását, majd a közbeszerzési pályázatok lebonyolítását ajánlotta fel több Rimaszombat járásbeli településnek. A csoport egyik tagja Peter Bartakovič városi képviselő.
A négy férfi gyűjtőudvarok megépítésére vonatkozó pályázatok kidolgozását – tervdokumentáció elkészítését, engedélyeztetési eljárások és a közbeszerzési pályázatok lebonyolítását – ajánlotta fel Gesztete (Hostice) és Pôtor vezetésének, mindössze 30 euró ellenében. Olyan cégek nyerték meg a közbeszerzési eljárásokat, melyek a csoport tagjaihoz köthetők. A közbeszerzési eljárásokat visszamenőlegesen, 2010-es és 2011-es dátumokkal bonyolították le úgy, hogy más cégek ne tudjanak jelentkezni a felhívásokra. Így akarták megkerülni a közbeszerzési törvényt, mely 2012-ben lépett hatályba. Ennek értelmében minden eljárást a közbeszerzési hivatalon keresztül kell lebonyolítani, minden felhívást a hivatal hoz nyilvánosságra.
A Rimaszombati járásbíróság alkut kötött a négy vádlottal, a kihirdetett ítélet már jogerőre emelkedett. Az egyezség értelmében a négy férfit pénzbírságra ítélte a bíróság, fogházba akkor kerülnek, ha az összeget nem fizetik ki. Peter V.-t 8700 euró bírságra vagy két és fél év letöltendő szabadságvesztésre, Vítězslav J.-t 7200 euró pénzbírságra vagy másfél év letöltendő szabadságvesztésre, Milan P.-t 3000 euró pénzbírságra és háromévi feltételes szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Peter Bartakovič városi képviselőt szintén bűnösnek találta az ítélőtábla, 7000 eurós pénzbírság befizetésére vagy két és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a taláros testület.
A közigazgatási törvény értelmében, ha egy képviselőt vagy egy polgármestert jogerősen elítélnek, automatikusan elveszíti mandátumát. Ezt az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül jeleznie kell az adott önkormányzatnak. A Rimava.sk hírportál megkereste Peter Bartakovičot, aki közel négy évvel ezelőtt a polgármesteri posztért is megmérettette magát, a bíróság döntését azonban nem kommentálta. A férfit három hónap erejéig Pavel Brndiar váltja a városi képviselő-testületben.

Forrás: ujszo.com

Híreink

Címkék: rimaszombat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.