Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Olcsóbb lehet a csomagok kézbesítése

Olcsóbb lehet a csomagok kézbesítése

Jól járhatnak a webáruházak vásárlói a Magyar Posta és a Webox versenyével, hiszen így olcsóbb lehet a kézbesítés a csomagautomatákba. Mintegy 600 fővel csökkent az állami cég által foglalkoztatottak létszáma - írja aVilággazdaság.

Már most árversenyt generált a csomaglogisztika piacán egy hónapja beinduló Webox, de a karácsonyi szezonra vélhetőleg még jobban járhatnak a webáruházak vásárlói. A jelenleg 35 csomagautomatával rendelkező Magyar Posta és az 56 terminált telepítő Webox árai talán a Vatera díjtáblázatában hasonlíthatók össze a legkönnyebben, hiszen az online piactérrel mindkét cég szerződést kötött. Eszerint az állami vállalat mindhárom súlykategóriában (2-től 20 kilogrammig) 140-200 forinttal mérsékelte az árait, így 690 és 1280 forintot kell fizetni a csomagautomatás kézbesítésért, míg a Webox a csomag súlyától függetlenül 749 forintért dolgozik. A Világgazdaság az új cégtől úgy értesült, hogy még októberben szeretnék lezárni az első ütemet, amely 80 csomagautomatából álló hálózatot jelent, a végleges hálózat előreláthatóan 300 automatából fog állni.

A karácsonyi főszezonra pedig a jelenlegi hatról (köztük van a piacvezetőnek számító Extreme Digital is) legalább kéttucatnyira szeretnék növelni a leszerződött webáruházak számát. Ebben még jelentősen vezet a Magyar Posta, hiszen már most negyven webshoppal állapodtak meg. A csomagautomata amúgy egy új lehetséges kézbesítési pont a vásárlóknak, fő előnye, hogy nem kell otthonra vagy a munkahelyre rendelni a csomagot, nem kell sorban állni vagy várni a futárra, hanem napközben bármikor felvehető a forgalmas helyszínekre (plázák, benzinkutak) közelébe telepített rekeszekből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.