Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 14. 09:13, kedd | Helyi
Forrás: SSzC

Nyári tábor nyílt általános iskolásoknak a Stromfeldben

Nyári tábor nyílt általános iskolásoknak a Stromfeldben

Esztergálnak, kipróbálják a lézer-gravírozást, ismerkednek a 3D-tervezéssel, a 3Dnyomtatással, a CNC-berendezések működésével és használatával, és sok egyéb más érdekes dologba is bepillantást nyernek azok az általános iskolás fiatalok, akik a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyári, napközis táborában ma kezdték meg a vakációjuk egyik legérdekesebb programját.

Két csoportban huszonkét diákkal indult a Stromfeld idei nyári programja, amelynek keretében hatodik-hetedik osztályos gyerekek egy kicsit már középiskolásnak érezhetik magukat: kipróbálhatják és tanulhatják mindazon érdekességeket, amelyek miatt akár érdemes lesz majd ezt az iskolát továbbtanulásuk helyeként megjelölni.

Máté Gábor műhelyfőnök köszöntötte és kézügyességük, alkotókedvük kibontására bíztatta a salgótarjáni, bátonyterenyei és a környékbeli iskolákból érkezett fiatalokat, akik az elkövetkező napokban Molnár István és Dániel László tanár urak segítségével tantermi-, valamint műhelyfoglalkozásokon sajátítják el az anyagmegmunkálás alapjait. Működés közben láthatják a legkorszerűbb berendezéseket, de a hagyományos kovácsolás mesterségébe is betekintést nyerhetnek. A műhelyfőnök elöljáróban elmondta: a hét végére új, érdekes műszaki ismeretekkel és maguk készítette emléktárggyal térhetnek majd haza a fiatalok, akiknek a pihenőidőkben Plachy Péter tanár úr irányításával sportfoglalkozásokkal színesítik a programjaikat. A tábor - az SSzC és a szakiskola jóvoltából - ingyenes, a gyerekek egyedül az étkezés díját kell kifizetniük.

Tarnóczi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.