Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 21. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Nógrádi tájfutók helytállása

Nógrádi tájfutók helytállása

A közelmúltban rekkenő hőségben Zalaszentgrót és Tapolca adott otthont az idei nemzetközi és országos rangsoroló, három futamos Balaton Kupának. A háromszáz induló között salgótarjáni és balassagyarmati futók is voltak.

Zalaszentgróton a normál távú versenyen életkori kategóriájában a balassagyarmati Vastag Gábor az élmezőny végén ért célba, miközben a már fővárosi klubot képviselő lánya korosztályában második lett. Vasárnap a versenyzők átköltöztek Tapolcára, itt két rövidtávú -városi- futam várt a versenyzőkre, közte a csak két futamra érkezett salgótarjánit.
Szenioroknál mindkét futam során a nógrádiak(Varga és Vastag) egymás mögött végezve a középmezőnyben zártak. Vastag Gábor a keresztbeverések folytán összetettben végül az előkelő hatodik helyezést tudta megszerezni, lánya Vastag Emese pedig eredményhirdetéskor felállhatott a dobogó harmadik fokára.
Tény, ha a még csak 12 éves salgótarjáni Varga Petra a 14 éveseknél mindhárom futamon rajthoz áll, ő is dobogós helyezéssel térhetett volna haza, így meg kellett elégednie két futam negyedik helyezéssel ami viszont számára értékes ranglista pontokat hozott.
Balaton kupa nógrádi érdekeltségű eredménye:
F45 kategória (20 induló) 1. Gillich György Tatai Tömegsport SE 87:47 perc …6. Vastag Gábor Balassagyarmati Balassi BKSE (I. futam 7., II futam 15., III. futam 12.) 132:15 ….Varga István Salgótarjáni Dornyay (II. futam 14., III futam 11.,)
N14B (16) 1. Kozma Eszter Göcsej Tájfutó Klub 88:53 3.Vastag Emese MOM Hegyvidék SE ( 2.,5., 6.,) 108:24 ….Varga Petra Salgótarjáni Dornyay ( II. futam 4.,III.futam 4.)

Forrás: nogradsport.wordpress.com

További híreink

Címkék: tájfutó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák