Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. December 22. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: NAV

Nógrád megye mind a hat járásában elérhetővé válik az adóügyintézés

Nógrád megye mind a hat járásában elérhetővé válik az adóügyintézés

Hétfőn három nógrádi járásszékhelyen mutatta be a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a Kormányablakokban kialakított adó-ügyintézési pontokat.

Az adóhivatal jelenleg a megye hat járása közül háromban van jelen: Salgótarjánban központi ügyfélszolgálatot, Balassagyarmaton és Pásztón ügyfélszolgálatot működtet. 2018. január 2-től kezdődően a NAV munkatársai már Bátonyterenyén, Rétságon és Szécsényben is fogadják majd az ügyfeleket, a helyi Kormányablakokban.

Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője az új ügyfélszolgálati pontokat bemutató rendezvényeken emlékeztetett rá: hosszú éveken keresztül egyetlen nyilatkozat kikérése miatt is Salgótarjánba kellett utazni adóügyintézés kapcsán. Ez a megye nyugati feléből adott esetben akár 150-200 kilométeres utazást jelentett, ami az autóval rendelkezőknek is jelentős teher volt, a tömegközlekedést használóknak azonban egészen biztosan elvitte egy egész napját. Ezen az már enyhített némileg, amikor a megyei adóhivatal Balassagyarmaton is irodát nyitott. „Ez már egy nagy könnyebbség volt, de még mindig nagyobb távolságok megtételéről beszéltünk sokak esetében” – tette hozzá.

Balla Mihály kiemelte: ahhoz, ami a kormányhivatal és az adóhivatal együttműködésében most létrejött, csak gratulálni lehet. „Azt tapasztalom, hogy a megyei kormányhivatal az emberek hétköznapjait próbálja megkönnyíteni, tényleg gyors munkát végeznek több száz ügykörben” - tette hozzá Balla Mihály. A Rétság környékén élőknek most már adóügyintézés kapcsán sem kell Balassagyarmatig utaznia - húzta alá az országgyűlési képviselő, aki azon véleményének is hangot adott, hogy az elmúlt időszakban bekövetkezett közigazgatási átszervezések által a felértékelődött a járási központok szerepe.

Dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja emlékeztetett rá: a polgári kormány 2010-től folyamatosan azon dolgozik, hogy az állampolgároknak könnyebb, gyorsabb és kényelmesebb legyen az ügyintézés. „A kormány idén nyáron határozott arról, hogy az országban több helyen betelepíti a NAV-ot a kormányablakokba. Egészen pontosan ott, amely városokban nem volt elérhető az adóügyintézés – ezzel a lépéssel ez Nógrád megyében mind a hat járásszékhelyen elérhetővé válik” – ismertette a kormánymegbízott.

Dr. Szabó Sándor kiemelte, hogy nem egyedi az irány, hiszen az általános fejlesztések is efelé mutatnak: a kormányhivatal más ügykörök tekintetében is azon dolgozik, hogy lehetőleg ne az ügyfél, hanem az irat „utazzon”. „A polgárok érdekét szolgáljuk és a jövőben is azon leszünk, hogy ezt folytassuk” - jelentette ki a kormánymegbízott. Zárásként arra kérte az állampolgárokat, lehetőség szerint terjesszék a hírét a helybeni ügyintézésnek, hogy „a legtöbb esetben nem feltétlen kell autóba ugrani vagy buszra ülni – vagy ha igen, akkor csak a járási központig”.

Dr. Gaál Zoltán, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója kiemelte: a mai világban az időnek óriási jelentősége van, így üdvözítő, ha az adó-ügyintézéshez sem kell időigényes módon nagyobb távolságokat utazni. „A 2018. január 2-vel megnyíló kormányablaki ügyintézési helyeken az ügyek széles palettáját tudják majd elintézni az állampolgárok a hét mind az öt munkanapján, igazodva a NAV ügyfélszolgálatainak általános nyitva tartásához” – mondta az igazgató.

Dr. Gaál Zoltán hozzátette: várakozásaik szerint - a település földrajzi elhelyezkedése okán – a három nógrádi helyszín közül talán Rétságon lehet majd a legnagyobb érdeklődés az új ügyintézés lehetőség iránt. Kitért arra is: a NAV igyekszik igazodni a kor elvárásaihoz és az ennek megfelelő platformok legtöbbjén már elérhető a szervezet. Ugyanakkor el kell fogadni, hogy ezeket az ügyintézési módokat nem feltétlen tudja (vagy akarja) mindenki használni és továbbra is legkönnyebb élő szóban segítséget nyújtani, továbbra is fontos a személyes kapcsolattartás – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,