Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 29. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Nem fogott padlót, inkább a hegycsúcsra jutott

Nem fogott padlót, inkább a hegycsúcsra jutott

Papp Ildikó elmúlt tele nem hozta meg a várt sikereket, de az elúszó sífutó olimpiai kvóta miatt érthetően törhetett össze.

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) futója sportolói nagyságáról tanúbizonyságot téve azonban felállt a padlóról, és a napokban az olaszországi hegyifutó világbajnokságon képviselte hazánkat, majd a kupasorozat összetett győztesének járó díjat vehette át.
A Bérczy Károly díj legfrissebb birtokosa korábban már vett részt hegyifutó vb-n, 2010-ben Szlovénia hegyeit ostromolta. Idei teljesítményével újra felhívta a szövetség vezetőinek figyelmét, így nemrég egy ausztriai világkupa futamon is magára ölthette a címeres mezt, a napokban pedig a toszkán sziklák között, Casette di Massa környékén mérte össze tudását a világ legjobbjaival.
A jubileumi, 30. világbajnokság különlegességét a pálya vonalvezetése jelentette, hiszen a résztvevőknek egy márványbányában is kellett futniuk, valamint sziklákon, alagútban, szűk, néhol veszélyes ösvényeken, nagyon meredek részeken vezetett az út.
Rekord létszám, 43 ország vett részt a világbajnokságon, ami jelzi, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a világ különböző részein elhelyezkedő országok egyre nagyobb figyelmet szentelnek ennek a szakágnak. Ahogy az várható volt, afrikai futók szerezték a legtöbb érmet, közülük az ugandaiak több korosztályban is érdekeltek voltak a legjobb háromban, összesen hat dobogós hellyel.
„Gyönyörű helyen rendezték a vb-t – mesélte a négyfős női csapat tagja, Papp Ildikó. – Személy szerint a pálya első felét nem élveztem. Hatszáz méter után egy egyszemélyes úton folytattuk az versenyt, ahol se előzni, se normálisan haladni nem lehetett. Sajnos a rajtnál nem voltunk elég szemfülesek, és már ott hátraszorultunk. Elég furcsa helyeken kellett átvágnunk futócipőben, hatalmas sziklák, szakadékok között. Igazából nekem már az volt a nagy dolog, hogy az országos bajnokságon, a válogatón harmadik tudtam lenni, és ezzel kijutottam a világversenyre.”
A csapatversenyben a nőknél a 13., a férfiaknál pedig a 16. helyen zártak a magyarok.
xxx
Nemrég Dobogókőn zárult a 2014-es hegyifutó kupasorozat, ahol átadták az összetett győzteseknek járó jutalmakat is. A sorozat kilenc állomásból az öt legjobb eredmény számított bele a végső rangsorolásba, a hölgyeknél a nagy értékű ajándékot és az abszolút győzteseknek kijáró kupát Papp Ildikó hozhatta haza.
„A nyári felkészülésemet teljes mértékben ez a kupasorozat határozta meg folytatta Kadlót Zoltán tanítványa. – Először csak a dobogós helyet tűztük ki célul, aztán a vége felé közeledve már csak az első helyre hajtottunk. Nagyon örültem, hogy meg tudtam nyerni a sorozatot, az olimpiai mizéria, és csalódottság után nem is gondoltam volna, hogy sikerülhet. Most kaptam tíz nap pihenőt, aztán folytatjuk a munkát.”

A felvételen a magyar női csapat (balról): Papp Ildikó, Merényi Tímea, Zoltáni Tenke, Kodzsagogov Zsaklin.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

További híreink

Címkék: sífutó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.