Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. November 12. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

Napelemes beruházás, útfelújítás zárult Mátranovákon

Napelemes beruházás, útfelújítás zárult Mátranovákon

Átadták Mátranovák napelemes beruházásait.

A község önkormányzata mintegy 38 millió forintot nyert napelemes rendszerek telepítésére, mely beruházást az áramfogyasztási költségek csökkentése érdekében valósították meg a polgármesteri hivatal, az iskola és az óvoda épületén.

Ez a fejlesztés a költségeink racionalizálását eredményezi, éves szinten több millió forintos rezsi-megtakarítást jelent a településnek – mondta a Radio Focusnak Bodor Ernőné polgármester. A településvezető hozzátette, az elmúlt időszakban egy mikrobusszal is gazdagodott a település, mely a helyi feladatellátásban nyújt majd nagy segítséget. Kérdésünkre jelezte: az ún. „önhikis" pályázat nem érintette ebben az évben sem Mátranovák települését, mivel a község gazdálkodása hosszú évek óta kiegyensúlyozott. Példaként hozta fel, hogy nemrégiben éppen ennek köszönhetően tudtak útfelújításokat végezni: a település három utcája teljesen megújult, míg további négy utcában burkolatjavítást tudtak elvégezni. Ezt a beruházást 35 millió forintos keretösszegből, saját költségvetésük terhére valósították meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 19:29, vasárnap | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.