Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 06. 18:01, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros

Mosolygó Kórház – mosolygó gyerekek

Mosolygó Kórház – mosolygó gyerekek

Bükfürdőn a gyógyító mosolyokért golfoztak.

Magyarország első 18 lyukú nemzetközi golfpályája május 25-én adott otthont a Mosolygó Kórház Alapítvány jótékonysági golfversenyének, melyen részt vett az angolai nagykövet asszony H.E.Lizeth Nawanga Satumbo Pena is.

A Greenfield Hotel Golf&Spa családbarát szállodaként elkötelezett támogatója minden kezdeményezésnek, mellyel a beteg gyermekek felépülésében közreműködhetnek. A szervezők célja, mosolyt varázsolni minden beteg gyermek arcára. Ennek keretében idén májusban került sor a jótékonysági golfversenyre, melynek bevételével -1.292 EUR- val - sikerült támogatni az alapítványt.

Az adománygyűjtő verseny keretében, a Greenfield Golf hivatalos edző csapata várt minden golfozni vágyót. Akár kezdő, akár tapasztalt játékosról legyen szó, a tökéletesen felszerelt gyakorlócentrum, továbbá a pályához tartozó 4*-os hotel minden igényt kielégítő spa és wellness részlegével biztosította a hétvége további kellemes eltöltését minden résztvevő számára.

A nemzetközi megmérettetés résztvevői a nevezési díjaikkal segítették a Mosolygó Kórház Alapítványt, melynek révén számos gyermek kórházi ápolását sikerül majd vidámabbá tenni. Nemzetközileg is elismert és a hazai orvosi gyakorlatban is bizonyított, hogy a beteg gyermekek szórakoztatása jótékony hatással van az egészségükre és felgyorsítja felépülésüket. A kórházban tartózkodás ideje alatt, a hangulatuk javítása a betegágyaik mellett profi művészek és művészeti önkéntesek közreműködésével történik. Az Alapítvány magyarországi központtal további nyolc országban szervez Mosolygó Kórházakat, így a külföldről érkezők számára is ismerős volt a szellemisége. Bár elsősorban a gyerekek közül kerülnek ki a Mosolygó Kórház páciensei, az Alapítvány fontos céljai között szerepel, hogy eljusson idős és más gondozó-otthonokba került betegekhez is.

A Greenfield all inclusive ellátást biztosító szálloda mind hazai, mind nemzetközi fogásokkal és a megszokott gazdag és egészséges büféválasztékával várta a résztvevőket. A hozzátartozók és szállóvendégek részére aquafitness, aerobic vagy akár gerinctorna mellett további sportprogramok kínáltak lehetőséget az idő kellemes eltöltésére. A szálloda spa és wellnes központjában kül- és beltéri medencék, szaunák mellett több, mint 80 -féle egzotikus és gyógykezelés közül választhatnak a vendégek, míg a legkisebbek szórakoztatásáról képzett animátorok gondoskodtak.

Egy kis betegnek a szakszerű orvosi ellátáson kívül szüksége van lelki támogatásra, amíg átvészeli a gyógyulás sok esetben hosszas folyamatát, és közben - még ha rövid időre is – „csak” gyerek lehessen. Ez a Mosolygó Kórház alapítvány célja - melynek maximálisan elkötelezett támogatója a Greenfield Hotel Golf & Spa is, amely a nyáron Gyermekvilággal és új játszótérrel várja a gyerekeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.