Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 21. 18:12, kedd | Helyi
Forrás: F.Gy.A./kozlekedesbiztonsag/web/zsuffa csaba

Mit tegyünk, ha ránk tapadnak? Mutatjuk a biztonságos megoldást!

Mit tegyünk, ha ránk tapadnak? Mutatjuk a biztonságos megoldást!

Nagy számban vannak jelen az utakon olyan sofőrök, akik egyszerűen nem tűrik, hogy bárki is lassításra kényszerítse őket, azt pedig végképp nem, hogy huzamosabb ideig „feltartsák” őket a mazsolák.

Ők azok, akik – ha sikerül végre megelőzniük az előttük cammogót– büntetőfékezéssel torolják meg, hogy nem haladhattak azzal a sebességgel, amennyivel szerettek volna.

Annyira azért soha nem sietnek, hogy erre ne áldozhatnának időt.

Aki rendszeresen autózik a hazai utakon, szinte bizonyosan találkozott olyanokkal, akik már messziről villognak, hogy utat kérnek, mert sietnek.

Némelyek elvárnák még azt is, hogy az előttük haladó húzódjon a padkára (akár a szembejövők is), hogy lassítás nélkül folytathassák az útjukat.

Fékezni nem minden utolért sofőr mer ilyenkor. Sokan tartanak attól, hogy ha fékeznek a mögöttük türelmetlenkedő autós beléjük rohan és összetöri a kocsijukat. Vannak, akik azért nem lépnek azonnal a fékre, mert úgy érzik, túl közel – már-már a csomagtartójukban – van a másik, félnek, nehogy büntetőfékezésnek lássák a manőverüket.

Tipikus autópálya-szituáció, hogy a belső sávban haladóra annyira rátapad a mögötte érkező, mintha le akarná tolni a sztrádáról, hogy akkor sem mer besorolni a külső sávban haladó autók közé, ha lenne hozzá elég hely.

Nem teljesen alaptalanul tart a sofőr attól, hogy ha a mögötte türelmetlenkedő csak egy kicsit is hamarabb ad gázt, mint ahogy teljesen felszabadulna előtte az út, felboríthatja az autóját.

Mit tehet egy sofőr, ha nagy sebességgel utoléri egy türelmetlenkedő autóstársa?

Aki úgy érzi, hogy a mögötte haladó túlságosan közel ment hozzá, ne fékezzen, ne villogtassa a ködlámpát, mintha fékezne!

Egyszerűen vegye le a gázról a lábát, lassítson motorfékkel. Tegye ki az irányjelzőt, adja tudtára a mögötte haladónak, látja, hogy siet, szándékában is áll szabad utat adni neki, amint lehetősége lesz rá.

Ha tényleg lesz rá lehetősége, engedje el a türelmetlenkedőt.

Lehet, hogy tényleg siet. Nem a mi tisztünk a sebességhatár betartását kikényszeríteni! Másfelől, ha tovább hajt, megszűnik a veszélyhelyzet.

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE

FACEBOOK oldalaink:
CSOPORT: https://www.facebook.com/groups/infonograd
MEGYEI HÍROLDAL: https://www.facebook.com/infonograd
ORSZÁGOS HÍROLDAL: https://www.facebook.com/InfoNograd.kozosseg
WEBOLDAL: https://www.infonograd.hu
TikTok: https://www.tiktok.com/@infonograd
Insta: https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
#InfoNógrád #videók #NógrádInfo #Salgótarjáni_Infó #nógrád24
#hírek #érdekességek #események #programok #online #Salgótarján #Nógrádvármegye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,