Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 06. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Milliárdos fejlesztések Észak-Magyarországon

Milliárdos fejlesztések Észak-Magyarországon

Hatmilliárd forintnál is több uniós támogatást nyert telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre az észak-magyarországi régió 86 nyertes pályázója.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében meghirdetett "Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért" című pályázat eredményeként a 6,1 milliárd forint uniós támogatásból csaknem 10,4 milliárd forint értékű telephely-fejlesztési és ipartelepítési beruházás valósulhat meg a régió három megyéjében, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Hevesben és Nógrádban.
A pályázat célja a mikro, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok infrastruktúrájának fejlesztése.
A régióban gazdaságfejlesztési pályázat iránt korábban még nem volt ilyen nagy érdeklődés. Összességében 333 projektjavaslat érkezett be, csaknem 29,6 milliárd forint támogatási igénnyel, amely több mint ötszöröse volt a rendelkezésre álló keretnek. Éppen ezért az eredetileg rendelkezésre álló forrást két ütemben, összesen 653 millió forinttal emelték meg.
Nógrád megyében 1,3 milliárd forintot meghaladó támogatással valósul meg 11 telephely-fejlesztési és egy ipartelepítési projekt, megmaradhat 524 meglévő munkahely, és 93 új létesülhet.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: régió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,