Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Szeptember 22. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Mentőcsoportok gyakorlatoztak

Mentőcsoportok gyakorlatoztak

Járási mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlatát tartották meg pénteken és szombaton Pásztó határában, a hasznosi víztározónál.

A hat járási csoportból az első körben a salgótarjáni, pásztói és bátonyterenyei mentőcsoportok bizonyíthatták, hogy szakmailag alkalmasak kárfelszámolásban részt venni. A harminchat órás gyakorlat első részében, pénteken légi felderítés, motorcsónakos mentés, homokzsákolás, szivattyútelepítés, valamint járvány- és közegészségügyi feladatok ellátása szerepelt a feladatok között. Szombaton bordás megtámasztást, ellennyomó medencét építettek, s honvédelmi és katonai igazgatási ismeretekről, elsősegélynyújtásról és közegészségüggyel kapcsolatos tudásukról számoltak be az önkéntesek.

Képünk illusztráció - Forrás: radiofocus.hu

Címkék: mentőcsoport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,