Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Február 06. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Megtalálták a fegyveres lucfalvai kutyagyilkost

Megtalálták a fegyveres lucfalvai kutyagyilkost

Megtalálták azt a férfit, aki a gyanú szerint kivégezte azt a kutyát, amelyik több napig várta hűtlen gazdáját az út szélén Lucfalván.

Állatvédők január 14­-én találták meg a német juhászt, majd napokig gondozták, ellátták, és új gazdát is kerestek a barátságos ebnek. Ám amikor érte mentek, hogy új helyére szállítsák, holtan találták: valaki fejbe lőtte szegény állatot. A Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány ezek után úgy döntött, 400 ezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki információt szolgáltat arról, aki ezt a gaztettet végrehajtotta, ráadásul feljelentést is tettek a salgótarjáni rendőrségen.

A hathatós akciónak köszönhetően most előkerült egy neve elhallgatását kérő szemtanú, aki feljelentést tett, korábban ráadásul már többen is megnevezték ugyanazt a férfit. Arra azonban senki nem volt hajlandó, hogy a rendőrségen is elmondja, kire gyanakszik – még a vérdíj sem oldotta meg az informátorok nyelvét. A gaztettet elkövető illetőnek állítólag többször is bevonták már a fegyvertartási engedélyét, és a környékbeliek is tartanak tőle.

– Amint a rendőrség is megerősíti, hogy a férfi lehet a tettes, azonnal átadjuk a nyomravezetői díjat. Az alapítvánnyal szeretnénk a bíróságig vinni az ügyet – mondta Kovács Violetta, az alapítvány elnöke.

– A törvény szerint az ügy rongálásnak minősül, ami szabadságvesztéssel büntethető – mondta dr. Kamarás Péter ügyvéd. Most csakis a bíróság döntésétől függ, hogy felfüggesztett vagy végrehajtandó börtönbüntetésre ítélik az elkövetőt. Ha kiderül, hogy úgy lőtte ki a kutyát, hogy közben dolgozott – például mezőőrként vagy vadászként –, akkor a foglalkozásától is eltilthatják.

Forrás: blikk.hu

Programok Nógrád megyében

Címkék: Lucfalva

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.