Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Augusztus 11. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Megbecsülik Somoson a fiatal kapust

Megbecsülik Somoson a fiatal kapust

A tehetséges ifjú kapussal, Puporka Dániellel beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.

- A nyár folyamán több lehetőséged is lett volna a klubváltásra (pl. Mezőkövesd, Felsőtárkány), végül mégis maradtál a Somos SE-nél. Miért döntöttél végül így?
- Igen, valójában volt lehetőségem elkerülni Mezőkövesdre és Felsőtárkányba is, előbbinél a vezetők döntése alapján nem igazoltam oda - hiába feleltem meg a szakmai stábnak -, utóbbinál viszont már el voltam kötelezve Somosra és ezért maradtam itthon. Nem beszélve arról, hogy tavasszal is jól éreztem magam Somoson és ez megkönnyítette a döntésem meghozását.
- A tehetségedhez nem férhet kétség és még mindig csak 19 éves vagy. Szerinted mikor jöhet el a nagy áttörés pályafutásod szempontjából? Mik a hosszabb távú céljaid?
-
Reménykedem abban, hogy minél előbb sikerül az a nagy áttörés, hiszen nem szeretnék leragadni megyei szinten, de ehhez rengeteget kell még edzenem és megfelelő alázattal csinálni, amit csinálok, de szerintem ezzel nem lesz baj, mert azok az emberek, akik körülöttem vannak, hozzásegítenek a továbblépéshez. Igazából szeretnék minél magasabb osztályban védeni és kipróbálni magam.
- Mennyire bánt az, hogy az anyaegyesületednél, az SBTC-nél jelenleg nem számítanak rád?
- Felemás érzéseim vannak az SBTC-vel kapcsolatban, hiszen az ott töltött utánpótlás időszakom sikeresnek mondható, de még a felnőtt csapatban is volt rengeteg jó dolog, ami velem történhetett. Viszont az őszi félév nem olyan volt, amilyet szerettem volna, ígéret volt, de teljesíteni nem sok mindent sikerült. Sajnálom, hogy el kellett válnom a klubtól, de nem bánom, mert Somoson úgy érzem, hogy megszerettek és megbecsülnek.
- Egyébként miért lettél éppen kapus? Ki a példaképed?
- Nagy befolyással volt rám az, hogy édesapám is kapusként tevékenykedik és így kapus lettem én is. Az egyik példaképem az apukám, a másik nagy kedvencem, Iker Casillas.
- A Somos játékoskeretében hemzsegnek a Stécés fiatalok, ráadásul a gárda irányítását volt edzőtök Palaticzky Szabolcs vette át. Milyen a légkör a csapaton belül? Személy szerint mit vársz a közelgő bajnokságtól?
- Sok fiatal van igen, de remélem, ez csak az előnyünkre válik majd, mert olyan idősebb játékosok segítik a fiatalok munkáját, mint egy Novák Jani, Balázs Ati, vagy éppen egy Oláh Teo, akiknek már sikerült sok mindent letenni az asztalra. A légkör egész jónak mondható és azt várom a csapattól, hogy megszerezzük az 1-5. hely valamelyikét.

Forrás: nogradifoci.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: Puporka Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.