Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Október 29. 12:04, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Megalakult Salgótarján közgyűlése: vastaps köszöntötte a polgármestert

Megalakult Salgótarján közgyűlése: vastaps köszöntötte a polgármestert

Szerdán délelőtt megalakult Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése, melyen esküt tettek a képviselők és Dóra Ottó (MSZP) polgármester is.

Az ünnepi közgyűlésre zsúfolásig megtelt a Városháza Förster Kálmán Terme, ahol a résztvevők között helyet foglalt dr. Hiller István, a Magyar Országgyűlés alelnöke és dr. Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője is.

Az alakuló ülésen először dr. Szénási Zsuzsanna, a helyi választási bizottság ismertette a 2014. október 12- önkormányzati választás eredményeit, majd a képviselők és a polgármester ünnepélyes eskütételére és a megbízólevelek átadására került sor. A város új polgármesterének eskütételét dübörgő vastaps fogadta.
A hivatalos ceremónia után elsőként dr. Hiller István köszöntötte a város új vezetését. Mondandójában kiemelte: a választói akaratot a városért való közös tenni akarással, sok-sok munkával kell megszolgálni. A politikus hangsúlyozta: Salgótarján fejlődésének érdekében politikai hovatartozás nélkül, egy közösségként kell koncentrálni a feladatok megoldására, mert a megválasztott polgármester és a képviselők – mégha pártok delegáltjai is – munkájukkal minden salgótarjáni polgárnak felelősséggel tartoznak.
Magyarország demokratikus ország, ahol a nép akarata a legfontosabb – kezdte köszöntőjét dr. Szabó Sándor. - Salgótarján választói a változásra szavaztak, s e döntés alapján kell folytatni a városért végzett munkát.

A kormányszóvivő elmondta: Magyarország kormánya az egész országért dolgozik, és erről a térképről a politikai nézetkülönbségek nem törölhetik le Salgótarjánt. Mint mondta, a politika a kompromisszumok művészete, ahol nem legyőzni, hanem meggyőzni kell az ellenfeleket. Ahogy fogalmazott: személyes felelősséget érez a város feljődéséért, és kormánymegbízottként támogatni fogja az önkormányzat építő és észszerű ötleteit, döntéseit.
Ezt követően Dóra Ottó polgármester köszönte meg a választók bizalmát, hangsúlyozva: „Salgótarján nincs jó állapotban”, ezért személyével az élen a közgyűlés minden tagjának felelőssége, hogy „minden nap tegyünk valami jót.” A polgármester elmondta, hogy haladéktalanul elkezdik a kampányban vázolt terveik megvalósítását.
A közgyűlésen Fekete Zsolt MSZP) és Dániel Zoltán (Demokratikus Kolaíció) személyében megválasztották az alpolgármestereket, majd a közgyűlés megkezdte érdemi munkáját.
(A részletekre később visszatérünk.)

Címkék: Dóra Ottó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.