Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 30. 08:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Gyulainé Tóth Zsuzsanna-MA/M1/zsuffa csaba

Magyar Autóklub: a törvény előírja, a parkolási díjak kiszabásának csakis

Magyar Autóklub: a törvény előírja, a parkolási díjak kiszabásának csakis

forgalomszabályozási célja lehet, nem pedig nyerészkedés vagy bevételszerzés. Az, hogy ez az esti órákban, késő esti órákban a belvárosban mit jelent, erre egészen biztos,

hogy vannak számok, és egészen biztos, hogy jelentős többletparkolási díjbevételt eredményez”.

A főpolgármester még áprilisban jelentette be, hogy elfogyott a főváros pénze, ezért egy gazdasági túlélőcsomagot hirdetett meg.
Budapest annak ellenére került a csőd szélére, hogy az előző főpolgármester, Tarlós István több mint 200 milliárd forinttal a kasszában adta át a vezetést Karácsonyéknak, idén pedig az iparűzési adóból rekordbevétel folyt be a főváros számlájára.

Fizetőssé válik az óriás-parkoló Budapest határában is

Elemzők szerint Karácsony Gergelyék az autósokkal fizettetnék meg saját hibáikat, ezért emelték drasztikusan a díjakat. Szerdán pedig újabb övezeteket tettek fizetőssé.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán megszavazta, hogy újabb területeken tegyék fizetőssé a parkolást Budapest külső kerületeiben, valamint több helyen díjemelés is lesz – írja a Magyar Nemzet. Szakértők szerint Karácsony Gergelyék az autósoktól remélnek pluszbevételt a parkolási díjak folyamatos emelésével.

Felháborodva és megdöbbenve fogadták tavaly a fővárosi autósok azt, amikor Karácsony Gergelyék drasztikusan megemelték a budapesti parkolási tarifákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.