Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Január 12. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: police

Lopás és garázdaság miatt vették őrizetbe

Lopás és garázdaság miatt vették őrizetbe

Egy 24 éves mátraverebélyi férfit vettek bűnügyi őrizetbe a rendőrök.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság három rendbeli lopás és egy rendbeli garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 24 éves mátraverebélyi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2018. január 11-én a kora reggeli órákban az egyik lakatlan mátraverebélyi családi ház ablakán elhelyezett deszkát leszakította, oda bement és onnan mobiltelefont, fagyasztott élelmiszereket, különféle ruhaneműket és háztartási eszközöket tulajdonított el.

A nyomozás adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017. október 10. és december 23. közötti időben további két mátraverebélyi családi ház nyitott fészerébe és nyári konyhájába ment be, majd onnan tűzifát, gázpalackot, baltákat, kézifűrészt, háztartási eszközöket és különféle ruhaneműket tulajdonított el.

A 24 éves helyi lakos a megalapozott gyanú szerint 2018. január 10-én a délutáni órákban testvére mátraverebélyi családi házának kapuját - hangos szóváltást követően - leemelte, majd azt az udvarra dobta.

A rendőrök a férfit a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. A nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.