Városlista
2018. január 22, hétfő - Vince

Hírek

2018. Január 12. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: police

Lopás és garázdaság miatt vették őrizetbe

Lopás és garázdaság miatt vették őrizetbe

Egy 24 éves mátraverebélyi férfit vettek bűnügyi őrizetbe a rendőrök.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság három rendbeli lopás és egy rendbeli garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 24 éves mátraverebélyi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2018. január 11-én a kora reggeli órákban az egyik lakatlan mátraverebélyi családi ház ablakán elhelyezett deszkát leszakította, oda bement és onnan mobiltelefont, fagyasztott élelmiszereket, különféle ruhaneműket és háztartási eszközöket tulajdonított el.

A nyomozás adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017. október 10. és december 23. közötti időben további két mátraverebélyi családi ház nyitott fészerébe és nyári konyhájába ment be, majd onnan tűzifát, gázpalackot, baltákat, kézifűrészt, háztartási eszközöket és különféle ruhaneműket tulajdonított el.

A 24 éves helyi lakos a megalapozott gyanú szerint 2018. január 10-én a délutáni órákban testvére mátraverebélyi családi házának kapuját - hangos szóváltást követően - leemelte, majd azt az udvarra dobta.

A rendőrök a férfit a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen. A nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 19. 11:00, péntek | Helyi

Indul a SuliMoped Nógrád megyében

A megyei programban, idén 54 diák vehet részt.

2018. Január 19. 09:10, péntek | Helyi

Baleseti összesítő az elmúlt 24 órából

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2018. Január 18. 14:19, csütörtök | Helyi

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő

Jobbágyiban fogták el a dílert a pásztói nyomozók.

2018. Január 18. 11:29, csütörtök | Helyi

Nógrádban fogták el az iraki embercsempészt

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves iraki férfival szemben.