Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Január 09. 14:17, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Leitold Karcsi és a tűzrőlpattant navigátora

Leitold Karcsi és a tűzrőlpattant navigátora

Leitold Károly, aki régi nagy név a Rallyversenyzés területén.
Az idei évben egy Fiat Abarth 131-l és új navigátorral indult hazai színekben. Évértékelő riport Leitold Károllyal és Bazsó Ildikóval.

Leitold Károly:

- Idén négy alkalommal indultunk itthon a Historic mezőnyben, a magyar bajnokságban, egy vadonatúj autóval. Ez az év a tesztelés éve volt, az autó napról napra jobb lett. A beállításokat igazán csak a versenyek alatt lehet tesztelni, finomítani, tökéletesíteni. Idén a magyar bajnokság keretében az abszolút harmadik és kategória harmadik helyezet eredményt értünk el. Úgy érezzük, az autó év végére megérett arra, hogy jövő évben ismét elinduljunk a Historic Europa Bajnokságon, ahol korábban az abszolút 6. helyezést értünk el.

Idén is szeretnénk a dobogóra felállni az Európa bajnokságban.

Ha jól tudom év közben, egy új navigátorra tettél szert!

- A Mecsek Rally-n még Gábor Janival indultam, akivel hosszú évek óta együtt megyünk, és akiről köztudott, hogy maximálisan elismert, vérprofi navigátor, de a második versenyen - Vác - ő nem ért rá, így néhány nap leforgása alatt kellett keresnem valakit. Némi unszolásra Bazsó Ildikót sikerült a jobb oldalra beültetni, aki az első pillanatban beleszeretett a navigátori szerepbe.

A Direktori székből a jobb 1-be ültél Ildikó?

Bazsó Ildi:

- Ez valóban így történt, hallani sem akartam az egészről, mert azon kívül, hogy a korábbi években az EB-t a háttérből végig asszisztáltam, más elképzeléseim nem voltak az autósporttal, de a sors közbeszólt.

Nehéz volt egy profi navigátor után minden tapasztalat és ismeret nélkül beülni, és helytállni, de a mélyvízbe dobás megtette a hatását, az első verseny után beleszerettem ebbe az adrenalin bombába

A másik két versenyre már én neveztem, Karcsi nem akart indulni, mert az autó még nem volt 100 %-os..

De elindultunk, és az év végén átvettük az éves versenyért a harmadik helyezetnek járó kupát.

Nagyon várom a 2013 évet, hogy az idei versenyeken kívül az EB-n is induljunk, az egy jó gyakorló terep lesz….

Címkék: Rallyverseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.