Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Május 05. 08:08, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-FELCSÚT PANCHO ARÉNA

Labdarúgó NB I - A felcsúti vereségével a Kisvárda közelebb került a kieséshez.

Labdarúgó NB I - A felcsúti vereségével a Kisvárda közelebb került a kieséshez.

Az éremért, illetve nemzetközi kupaszereplésért küzdő Puskás Akadémia 4-2-re nyert otthon a Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

A vendégcsapat ezzel a vereséggel akár már szombaton búcsúzhat az élvonaltól, ehhez az kell, hogy az Újpest hazai pályán pontot szerezzen a Diósgyőr ellen a játéknap esti mérkőzésén.
A Puskás Akadémia ebben a szezonban mindhárom alkalommal legyőzte a Kisvárdát.


OTP Bank Liga, 31. forduló:
Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 4-2 (2-1)

-------------------------------------------------
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Derdák
gólszerzők: Puljic (29.), Nagy Zs. (38., 50.), Komáromi (65.), illetve Navratil (45.), Ésik (91.)
sárga lap: Szolnoki (81.), Batik (89.), illetve Stefan (18.), Camaj (23.), Matic (93.)

Puskás Akadémia FC:
-------------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Brandon - Szolnoki (Batik, 82.), Corbu (Vékony, 87.), Plsek (Favorov, 79.) - Komáromi (Colley, 79.), Puljic (Bévárdi, 87.), Nagy Zs.


Kisvárda Master Good:
---------------------
Kovács M. - Stefan (Cipetic, a szünetben), Lippai, Jovicic, Körmendi - Matic, Makowski (Ötvös, 59.), Melnyik - Navratil (Ésik, 86.), Mesanovic (Spasic, 59.), Camaj (Ilievszki, 68.)

Nyílt támadófutballal indult a mérkőzés, mindkét oldalon több nagy helyzet, komoly gólszerzési lehetőség alakult ki, ezek alapján az volt a furcsa, hogy egyik csapat sem került előnybe az első húsz percben.

A Puskás Akadémiának a dobogós hely megszerzése, a Kisvárdának a bennmaradási esélye megőrzése szempontjából volt fontos a jó eredmény, ennek megfelelő felfogásban játszott mindkét csapat. Ivószünet után, még az első fél óra letelte előtt szerzett vezetést a hazai csapat, Plsek nagyszerű indításával Puljic futott el, és átpörgette a labdát a kifutó Kovács Marcellen. Ezt követően a Puskás Akadémia játszott fölényben, szinte mindegyik támadása veszélyes volt. Csakhamar növelte is az előnyét, az agresszíven labdát szerző Komáromi jobbról ívelt át a túlsó oldalra, az érkező Nagy Zsolt pedig kapásból lőtt a kapuba. Nem zuhant azonban össze a Kisvárda, amely a szünet előtt Navratil jóvoltából szépített.
A szünet után is maradt a nagy iram és a lüktető játék. Nagy Zsolt újabb gólt lőtt kapásból, majd Komáromi is betalált egy elfutás végén, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.
A végén szépítő Kisvárda felvállalta a támadó játékot az elejétől fogva, ezzel nagyobb teret hagyott a Puskás Akadémiának, amely gyors támadóival jóval több helyzetet alakított ki, így megérdemelten győzött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 13:45, szombat | Helyi sport

Oscar Piastri bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es Emilia-romagnai Nagydíj harmadik szabadedzésén.

A McLaren ausztrál versenyzője mögött csapattársa, Lando Norris végzett, míg harmadikként Carlos Sainz Jr. zárta az utolsó gyakorlást Imolában.

2024. Május 18. 08:41, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Hazai pontszerzéssel zárta a szezont a búcsúzó Mezőkövesd.

A sereghajtóként búcsúzó Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a vendég MTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga 33., szezonzáró fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

2024. Május 18. 08:36, szombat | Helyi sport

Giro d\'Italia - Milan triplája sprintbefutóban, Valter a mezőnnyel ért célba.

Az olasz Jonathan Milan harmadik etapsikerét zsebelte be a Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. szakaszon Valter Attila a mezőnnyel ért célba, az összetett élcsoportja pedig nem változott.

2024. Május 18. 08:24, szombat | Helyi sport

Koronglövő Eb - Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett.

Hegyi Norbert és Jóna Bernadett is jól kezdett a trap versenyszámban a lonatói olimpiai kvalifikációs koronglövő Európa-bajnokságon.