Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. November 07. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Közösen a „250x100 Biztonság” céljainak megvalósításáért

Közösen a „250x100 Biztonság” céljainak megvalósításáért

A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a célkitűzéseket meghatározva közös Cselekvési Programtervet írtak alá.

A 250x100 Biztonság elnevezésű országos program célja a lakosság biztonságérzetét hangsúlyozottan figyelembevevő, az átlagtól eltérő közbiztonsági kihívásokkal rendelkező településeken (településrészeken) megvalósítható (megvalósítandó) középtávú polgárőr cselekvési célok, illetve prioritások kijelölése, a végrehajtás módjainak meghatározása, kiemelt támogatása és a fejlesztés folyamatos biztosításával hozzájárulni az életminőséget javító közbiztonság fenntartásához.
Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a napokban a polgárőrség által kezdeményezett 250x100 Biztonság mintaprogramban foglaltak eredményes megvalósítása, az érintett települések közbiztonsági helyzetének javítása és a rendőr-főkapitányság által vállalt feladatok minél hatékonyabb végrehajtása érdekében közös Cselekvési Programtervet írt alá.
A komplex biztonság megteremtése és fenntartása, az állampolgárok életminőségének, közérzetének, hangulatának javítása az általános intézkedéseken túl megköveteli, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a település, a környezet helyi adottságaira és ezek alapján kerüljenek meghatározásra közbiztonságot érintő intézkedések, és alkalmazott bűnmegelőzési módszerek.
Nógrád megye területén két város és tizenhárom község került be a mintaprogrammal érintett települések sorába. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Cselekvési Programtervében meghatározott feladatok végrehajtásával a polgárőrségi mintaprogram célkitűzéseivel a rendőrség azonosulva aktívan szerepet vállal az érintett települések közbiztonságának javításában, és maximálisan támogatja a polgárőrség munkáját. A program cselekvési programjának megvalósításában a polgárőrség, a rendőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködik.

További híreink

Címkék: polgárőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.