Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 29. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Közmeghallgatás tartottak Salgótarjánban

Közmeghallgatás tartottak Salgótarjánban

Megválasztása utáni első közmeghallgatását tartotta 2014. november 27-én Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A városháza zsúfolásig megtelt dr. Förster Kálmán Termében – ahol jelen voltak az együttműködő cégek és szervezetek, valamint az önkormányzat gazdasági társaságainak képviselői is – Dóra Ottó polgármester tájékoztatta a résztvevőket az elmúlt egy hónap történéseiről, az azt megelőző időszak beruházásairól és az önkormányzat legfontosabb terveiről.
A városvezető bevezetőjében elmondta: három olyan nagy volumenű beruházás valósult meg, illetve közelít a befejezéséhez, mely az előző önkormányzat tevékenysége idején részesült pályázati támogatásban. A salgóbányai Kaszinó felújítása megtörtént, ám hasznosítása és működtetése – mely súlyos tízmilliókat vinne el a város költségvetéséből – kérdéseket vet fel. Ugyanilyen kérdések merülnek fel az Eresztvényben átadott Novohrad-Nógrád Geopark Oktatási és Látogatóközpontjával kapcsolatban, az Apolló Mozi épületegyüttesének működtetése pedig ma még a rejtély kategóriájába tartozik. Utóbbi kivitelezésében jelentős időbeli csúszás tapasztalható, a berendezések tízmilliókra rúgó megvásárlása az önkormányzatot terheli, miként az éves fenntartási költség, mintegy hatvanmillió forint előteremtése is.

Dóra Ottó az utóbbi évek útfelújításairól szólva kiemelte: ugyan sok közterületen korszerűsítették az utakat, ám azok minősége nagy hiányosságokat mutat. A Vásártér és a Tanács út burkolata alapvetően sok kívánni valót hagy maga után, de például az Arany János út felújításakor mintegy 30-40 aknafedőt leaszfaltozott a kivitelező. Az útfelújításokat természetesen folytatja az önkormányzat, ám a korábbi időszaktól eltérően tervezettebben és racionálisabban, mint az az elmúlt években történt.
Az önkormányzat terveiről szólva a polgármester kiemelte: folytatják a Zöld-Beszterce programot a Beszterce-tér, a strand, a kemping és a tó felújításával, Zagyvapálfalván pedig a Gerelyes Endre Művelődési Házat szeretnék igazi közösségi térré tenni. Az önkormányzat megkezdte a tárgyalásokat a Nógrád Volánnal a helyijáratú buszközlekedés feltételrendszerének további javításáról, valamint közlekedési szakemberek bevonásával a jelenlegi távolsági és helyijáratú buszállomás „cseréjéről”. Természetesen napirenden van a felsőoktatás újraindítása a városban, miként a volt Népjóléti Képzési Központ két épületének közgazdasági-kereskedelmi-vendéglátóipari szakközépiskolává, tankonyhává és szálláshellyé történő alakítása is.

Mint Dóra Ottó fogalmazott: a legfontosabb a munkahelyteremtés, hogy Salgótarján elmozduljon történelme legmélyebb válságából és megkezdje a felzárkózást. A városvezető elmondta, hogy hivatalba lépése első hónapjában tizenöt érdeklődő befektetővel, illetve már a városban működő és fejlesztéseket tervező cég képviselőivel tárgyalt. A politikus örömmel tájékoztatta a hallgatóságot arról, hogy a térség országgyűlési képviselőjével és a kormánymegbízottal folytatott tárgyalásán teljes egyetértés mutatkozott a helyi gazdaság fejlesztésének közös megoldására.
A polgármester tájékoztatója után városlakók tettek fel kérdéseket. Ezek sorában a legtöbben az utak állapotára panaszkodtak, de szó volt a Karancs utcában élő sok család tarthatatlan lakhatási körülményeiről, a helyijáratú buszközlekedésről, a kórház működéséről, a közterületeken végzendő feladatokról, a város vagyoni helyzetéről és a szelektív hulladékgyűjtés szükségességéről is.

Fotó: Sándor Béla

Címkék: városháza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.