Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 25. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Újra vásárolt a Facebook

Újra vásárolt a Facebook

A két héttel ezelőtti Instagramért kifizetett 1 milliárd dollár után mintegy 550 millió dollárért szabadalmi jogokat vásárolt Mark Zuckerberg a Microsoft-tól.

Már korábban is tett ajánlatot a most megvásárolt jogokra a cég, de az előző tulajdonos AOL végül egy magasabb összegért a Microsoftnak értékesítette a tételt.

A cég ezenfelül publikálta első negyedéves számait, ami meglepte az elemzőket, hiszen a bevételek 6 százalékkal csökkentek, 1,06 milliárd dollárra az előző negyedévhez képest.A fenti adatok láttán némileg óvatosabbak lehetnek a befektetők a világ legnagyobb IPO-ja előtt, ám a Facebook-ot övező rajongás így is több, mint sikeres kibocsátást sejtet - írták az Equilor elemzői. Közben a regisztrált felhasználók száma mára meghaladta a 901 milliót. A Socialbakers portál becslése szerint a közösség idén október vége felé már el kell érje az egymillárdos felhasználószámot. A statisztikák egyébként azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban már csökken a Facebook felhasználók száma, ugyanakkor például Brazíliában csak az elmúlt három hónapban több mint 10 millióan regisztráltak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el