Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. Február 22. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Javítják a foglalkoztatást Nógrád megyében

Javítják a foglalkoztatást Nógrád megyében

Ötéves program kezdődött Nógrád megyében, amelynek keretében képzéssel, a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolásával, a vállalkozások munkaerő igényeinek kielégítésével javítják a foglalkoztatást.

A Nógrád megyei foglalkoztatási paktum című program - a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 1 milliárd forintból valósul meg.

A projekt menedzsere, Sándor Ildikó elmondta: a teljes költségvetés 70 százalékát munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzési- és bértámogatásra kell költeni, de emellett befektetésösztönzéssel, gazdaságfejlesztéssel is foglalkoznak, készítenek például ingatlankatasztert is.

A programba 663 hátrányos helyzetű embert vonnak be, köztük alacsony iskolai végzettségűeket, fiatal álláskeresőket, ötven év fölöttieket, GYED-ről, GYES-ről visszatérőket, megváltozott munkaképességűeket, romákat, közfoglalkoztatottakat.

A projektvezető hangsúlyozta: a munkaerőpiaci programok eddig mindig a kínálati oldalról indultak ki, ez a projekt viszont "keresletvezérelt", vagyis a munkaadók igényeire reagál megfelelő képzéssel és megfelelő munkaerő toborzásával.

Az utóbbi években strukturális munkanélküliség alakult ki, sok munkaadó azzal küzd, hogy nem talál megfelelő embert - tette hozzá.

A Nógrád megyei foglalkoztatási paktumra öttagú konzorcium pályázott, a megyei önkormányzat, a kormányhivatal, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. és a Jonathan Livingston Seagull Alapítvány. Huszonhét szervezet csatlakozott a programhoz, kamarák, vállalkozói érdekképviseleti szervezetek, a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány, képző intézmények, valamint megváltozott munkaképességűek, hátrányos helyzetűek foglalkoztatásában jártas civil szervezetek.

Kép:aranyoldalak.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.