Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. December 09. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: police

Húsz településen több, mint száz rendbeli lopás

Húsz településen több, mint száz rendbeli lopás

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a pásztói rendőrök.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával indított akciót a lakásbetörések megelőzése, valamint ezen bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása érdekében. A rendőrség a megyéken átívelő bűnügyi elemző-értékelő tevékenységének fokozásával célba vette a betöréses lopásokhoz kapcsolódó bűnözői körök felszámolását, amely eredményeként egy újabb, több megyét érintő sorozatot derített fel a hatóság.
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozóinak együttműködése és az országos koordináció eredményeképp több rendbeli lopás bűncselekmény miatt indított eljárást a 33 éves K. István nagykátai lakos ellen.
A nyomozás jelenlegi adatai alapján K. István megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. április 2. és 2015. január 5. között - Nógrád, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok megye területét érintően - összesen 20 település területén követett el bűncselekményeket, melyben a 26 éves galgagyörki M. Gergely, a 30 éves turai R. László és egy 36 éves román férfi is segítette. A gyanúsítottak a családi házak melléképületeiből, pincéiből, továbbá az udvaron parkoló személygépjárművekből - esetenként a zár megrongálásával, vagy a gépjármű ablakának betörésével - készpénzt és különböző szerszámgépeket, használati tárgyakat tulajdonítottak el.
A nyomozás során megállapítást nyert továbbá, hogy a K. István és társai által eltulajdonított értékek egy részét a 41 éves hévízgyörki O. István, továbbá a 46 éves P. Tamás és 27 éves B. András turai lakosok anyagi haszonszerzés végett vásárolták meg, illetve működtek közre azok továbbértékesítésében. Az eljárás során a gyanúsítottak által eltulajdonított tárgyak egy részét a nyomozók megtalálták és lefoglalták.
A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya K. István ellen 108 rendbeli, M. Gergely ellen 28 rendbeli, R. László ellen 20 rendbeli, míg a román állampolgárságú férfi ellen összesen 47 rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban befejezte és a nyomozás során keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére vádemelési javaslattal megküldte. Orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal élt a hatóság továbbá O. István, P. Tamás és B. András ellen is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.