Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. December 29. 10:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hetven esethez riasztották a hó miatt a tűzoltókat

Hetven esethez riasztották a hó miatt a tűzoltókat

A havazással érintett tíz megyében főként árokba csúszott járműveket mentettek a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes egységek. Pest megyében egy gerincsérült embert hoztak le a Kőhegyről a tűzoltók. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint számottevő, nagy kiterjedésű havazás hétfőn már sehol sem várható. Futó hózáporokra azonban főként a Dunántúl nyugati felén és a középső országrészben lehet számítani.

A havazással érintett tíz megyében – Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Pest, Somogy, Vas, Veszprém, Zala – összesen hetven, havazással összefüggő káresethez riasztották vasárnap a katasztrófavédelem egységeit. Az esetek túlnyomó többségében árokba csúszott vagy elakadt járműveken segítettek a tűzoltók, miközben néhány megyében rendkívüli segítségre és időszakos korlátozás bevezetésére is szükség volt. Az ország déli és délnyugati megyéiben átlagosan tizenöt-húsz centiméter vastagságú hó hullott le.

Elesett és gerincsérülést szenvedett egy idős férfi vasárnap délután Pest megyében, a Szentendre és Pomáz közti Kőhegyen. A mentők a szentendrei hivatásos tűzoltókat is a helyszínre riasztották, akik hordágyon vitték a mentőhelikopterig a sérültet, miután a mentők stabilizálták az állapotát. A hivatásos tűzoltók ezzel párhuzamosan egy bokatörést szenvedett embert is lehoztak a Kőhegyről, a két eset alig pár száz méterre történt egymástól.

Frontálisan ütközött két személyautó vasárnap délután Győr-Moson-Sopron megyében, a 85-ös számú főút Kapuvár és Farád települések közti szakaszán, félúton. A balesetben összesen hét ember sérült meg. Egyiküket a helyszínre riasztott kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki az egyik járműből.

Vasárnap este fél tíztől határozatlan ideig csak azok a járművek léphetnek be Magyarország területére a Győr-Moson-Sopron megyei határátkelőhelyeken, amelyek rendelkeznek legalább egy hajtott tengelyre felszerelhető hóláncpárossal. A láncokat nem kell felszerelni a járművekre a határátkelőhelyeken, de a járműben kell lenniük arra az esetre, ha Magyarország területén szükség lenne rájuk. A korlátozást vasárnap este fél tíztől minden járműtípusra kiterjesztették.

A Horvátországban fennálló időjárási helyzetre való tekintettel vasárnap este leállították a 7,5 tonna legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek ki- és beléptetését a barcsi határátkelőhelyen, Somogy megyében. Az érkező kamionokat a közeli parkolóhelyekre terelték, a kifelé haladó teherautóknak ugyancsak várakozniuk kellett ma reggel hat óráig, amikor ismét útnak indulhattak.

A Baranya Megyei Védelmi Bizottság a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya Megyei Igazgatósága vezetőjének együttes javaslatára vasárnap este 22 órától hétfő reggel 6 óráig Baranya megye egész területére forgalomkorlátozást vezetett be a 7,5 tonna össztömeget meghaladó olyan nehéz tehergépjárművekre vonatkozóan, amelyek nem vesznek részt az utak tisztításában és a mentésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.