Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Október 29. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Halloween - Ijesztő programok a Szegedi Vadasparkban

Halloween - Ijesztő programok a Szegedi Vadasparkban

Félelmetes programokkal, "nemszeretem" állatokkal, köztük valódi vért szürcsölő vámpírdenevérekkel várják halloweenkor, pénteken késő estig a látogatókat a Szegedi Vadasparkban.

A különleges rendezvények sora már délelőtt elkezdődik a Zsiráf-ház teraszán a halloween-játszóházzal, ahol az alkalomhoz illő kellékek készíthetők el a félelemkeltő álarcoktól a faragott tökig.
Aki a vadaspark lakóinak is szeretne finom falatokkal kedveskedni, az csatlakozhat a nap folyamán többször, mindig más-más kifutónál tartandó állatetetésekhez. Ezeken a gondozók a vállalkozó kedvű látogatókkal közösen tökökbe rejtik el táplálékot.
Megnyílik "a rettegés háza" is, ahol "nemszeretem" állatokkal, kígyókkal, békákkal, csótányokkal, lisztkukacokkal lehet közelebbi barátságba, akár testközelbe is kerülni.
Bár az állatkert a korai sötétedés miatt már este ötkor bezárna, pénteken a kapuk egészen este tízig nyitva maradnak. Az egész alakos jelmezben érkező gyerekek kedvezményt kapnak, maskarás felvonulást és jelmezversenyt is rendeznek.
Az est beköszöntével elkezdődik a mágiatúra, majd jön a "vámpíretetés". A Szegedi Vadasparkban már több mint egy éve vendégeskedő vámpírdenevéreknek a vacsorát – a szokásos menüt, ló- vagy szarvasmarhavért - személyesen Drakula gróf fogja felszolgálni.
Az esti látványetetések sem maradnak el, a rozsomákokat, a tigriseket, az oroszlánokat, a fosszákat és a jaguárokat lepik meg tökbe rejtett finomságokkal.
Ezen az estén a parkban nem kapcsolják föl a közvilágítást, így mindenki bátorsága és kíváncsisága szerint sétálgathat majd. A vendégek megfigyelhetik a kifutókban gondozott, éjszaka aktív állatok természetes viselkedését, de a 45 hektáros park elhagyatottabb részein akár szabadon kószáló őzekkel is összefuthatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során